‘Siri-medeoprichter Adam Cheyer weg bij Apple’

Siri mede-oprichter Adam Cheyer heeft Apple verlaten. Dit stellen bronnen tegenover Bloomberg en AllThingsD. Hij wil zich gaan richten op andere projecten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Adam CheyerAdam Cheyer, één van de mede-oprichters van het bedrijf achter Siri, heeft Apple verlaten om zich te gaan richten op andere projecten. Dit stellen anonieme bronnen tegenover Bloomberg en AllThingsD. Daarmee is Cheyer de tweede Siri-oprichter die Apple verlaat: in oktober ging CEO Dag Kittlaus nog weg bij Apple. Hij vertrok toen zodat hij meer bij zijn familie in Chicago kon zijn, om te brainstormen en om meer vrije tijd te hebben.


Siri is een spraakdienst voor de iPhone 4S en binnenkort de derde generatie iPad. De virtuele assistent is echter gemaakt door een gelijknamig bedrijf dat door Apple werd overgenomen. Bij de overname werd ook personeel achter Siri aangenomen bij Apple. Hoeveel originele werknemers op het moment nog bij Apple actief zijn is niet duidelijk. Toen Kittlaus vertrok, werd gesteld dat bepaalde sleutelfiguren achter de technologie bij Apple blijven werken.

Hoewel het vertrek van Cheyer door twee bronnen wordt benoemd, heeft Apple zelf nog geen nieuws naar buiten gebracht.

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 september 2012 om 11:46
Onderwerp
Categorie
iOS en iPadOS

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.