WhatsApp staat groepsgesprekken tot 30 personen toe

WhatsApp Messenger is geüpdatet voor de iPhone en staat het voortaan toe om dertig mensen toe te voegen aan een groepsgesprek, in plaats van de eerdere twintig. Lange tijd bleef WhatsApp steken op slechts elf deelnemers.

WhatsAppGoed nieuws voor schoolklassen en sportteams waar de alumni nog aankleven: WhatsApp Messenger heeft het aantal deelnemers dat mag deelnemen aan een groepsgesprek, verhoogd van 20 naar 30 personen. Met dat aantal loopt de onstuitbaar populaire instant messaging dienst niet langer achter op de concurrentie, zoals het Nederlandse eBuddy XMS. Ook in bestaande groepsgesprekken moet het geen moeite kosten om tien personen extra uit te nodigen.


Afgelopen donderdag kwam aan het licht dat WhatsApp Messenger behalve op Android-telefoons, ook op de iPhone is af te luisteren. We schreven daarover, in technische bewoordingen:

Nu blijkt dat ook de iOS-versie van WhatsApp gemakkelijk is af te luisteren. Op Android gebruikt de app het omgedraaide IMEI-nummer van gebruikers als wachtwoord. De applicatie op de iPhone gebruikt hetzelfde mechanisme, maar berekent de MD5-hash aan de hand van het MAC-adres. Daarmee loop je misschien nog wel grotere risico’s dan bij de Android-app, omdat het MAC-adres eenvoudig te sniffen is als meerdere mensen gebruik maken van hetzelfde Wi-Fi-netwerk.

Het is niet bekend of die beveiligingskwestie is verholpen in de laatste WhatsApp-update. Er wordt in ieder geval geen melding van gemaakt in het changelog van de App Store-omschrijving. WhatsApp-versie 2.8.4 lijkt dus louter grotere groepsgesprekken te introduceren.

Downloaden: WhatsApp Messenger (€0,79)

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.