Staking Franse Apple Stores tijdens iPhone 5-verkoop gaat door

De staking van Frans Apple Store-personeel in Parijs gaat door. Op vrijdag 21 september, de dag waarop de iPhone 5 in de verkoop gaat in Frankrijk, gaat het personeel in Parijs in staking.

apple store personeelMocht je van plan zijn om vannacht naar Frankrijk af te reizen om de iPhone 5 te kopen, dan hebben we een last minute-reisadvies: sla onderweg linksaf richting Keulen of Oberhausen. De geplande staking van Frans Apple-personeel gaat namelijk door, waardoor het lastig zal zijn om in Parijs een iPhone 5 te kopen.

iPhoneclub staat net als vorig jaar in Oberhausen in de rij om de nieuwe iPhone te kopen. Redacteuren Bastiaan en Bas zullen je vannacht op de hoogte houden over het aantal wachtenden, de sfeer en de weerssituatie. Dus kom langs om kennis te maken!


Woon je in Zuid-Nederland, dan is een tripje naar de Apple Store in Keulen ook een optie. Daarnaast zal in Engeland en enkele grote landen buiten Europa de verkoop van de iPhone 5 van start gaan.

Het is nog onduidelijk of de twee Parijse Apple Stores die in staking gaan gesloten zijn of met een lage personeelsbezetting toch proberen om de klanten aan een iPhone 5 te helpen. De circa duizend Apple-medewerkers staken voor een 13e maand, salarisopslag, een drinkfontein en lunchbonnen. Dat de staking in Frankrijk juist op vrijdag 21 september plaatsvindt is natuurlijk geen toeval: door te kiezen voor de dag waarop de iPhone 5 in de verkoop gaat, kan het personeel de grootst mogelijke verstoring veroorzaken. Stakers dragen potestarmbandjes met de tekst ‘Believe’. Apple is al sinds juli in onderhandeling met het personeel, dat meer loon wil vanwege de hogere kosten van levensonderhoud in Parijs. Mocht je toch in Frankrijk zijn verzeild geraakt om een iPhone 5 te kopen: er zijn naast de twee winkel in Parijs ook nog Apple Stores op 11 andere locaties, bijvoorbeeld in Straatsburg en Lyon.

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 september 2012 om 19:54
Categorie
Providers

Reacties: 40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.