Staking Franse Apple Stores tijdens iPhone 5-verkoop gaat door

apple store personeelMocht je van plan zijn om vannacht naar Frankrijk af te reizen om de iPhone 5 te kopen, dan hebben we een last minute-reisadvies: sla onderweg linksaf richting Keulen of Oberhausen. De geplande staking van Frans Apple-personeel gaat namelijk door, waardoor het lastig zal zijn om in Parijs een iPhone 5 te kopen.

iPhoneclub staat net als vorig jaar in Oberhausen in de rij om de nieuwe iPhone te kopen. Redacteuren Bastiaan en Bas zullen je vannacht op de hoogte houden over het aantal wachtenden, de sfeer en de weerssituatie. Dus kom langs om kennis te maken!

Woon je in Zuid-Nederland, dan is een tripje naar de Apple Store in Keulen ook een optie. Daarnaast zal in Engeland en enkele grote landen buiten Europa de verkoop van de iPhone 5 van start gaan.

Het is nog onduidelijk of de twee Parijse Apple Stores die in staking gaan gesloten zijn of met een lage personeelsbezetting toch proberen om de klanten aan een iPhone 5 te helpen. De circa duizend Apple-medewerkers staken voor een 13e maand, salarisopslag, een drinkfontein en lunchbonnen. Dat de staking in Frankrijk juist op vrijdag 21 september plaatsvindt is natuurlijk geen toeval: door te kiezen voor de dag waarop de iPhone 5 in de verkoop gaat, kan het personeel de grootst mogelijke verstoring veroorzaken. Stakers dragen potestarmbandjes met de tekst ‘Believe’. Apple is al sinds juli in onderhandeling met het personeel, dat meer loon wil vanwege de hogere kosten van levensonderhoud in Parijs. Mocht je toch in Frankrijk zijn verzeild geraakt om een iPhone 5 te kopen: er zijn naast de twee winkel in Parijs ook nog Apple Stores op 11 andere locaties, bijvoorbeeld in Straatsburg en Lyon.

Lees meer over iPhone 5 in ons dossier: iPhone 5.
Categorie(ën): koopinformatie
Tag(s): ,

40 reacties op “Staking Franse Apple Stores tijdens iPhone 5-verkoop gaat door”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Het gaat me toch echt veel te ver om helemaal de grens over te gaan rijden voor een iPhone…

  Is het nu al duidelijk of morgenochtend de voorverkoop start van de iPhone 5 in de Nederlandse online Apple Store?

 • Als je rond middernacht in keulen of oberhausen aankomt ben je dan zeker op tijd? of is er dan al een rij van 100en mensen? (ervaring met vorige jaren ofzo?)

 • gelukkig worden mijn iphones in oberhaussen afgehaald haha!

 • Hoe laat staat iPC in Oberhausen? Ik wou rond 1u vannacht vertrekken in belgie.

 • Ze mogen blij zijn met hun baan! Veel mensen hebben daar geeneens een baan en zij hebben dan ook nog een luizen baantje. Ze lopen rond geven advies doen gwn een beetje advies verkopen dingen en thats it!

 • Zullen de APR’S leuk vinden in Frankrijk…

 • Ja! Waarom lees ik helemaal niets over morgen op iphoneclub ?! Waar moet ik morgen zijn ? Kan ik bestellen via Apple.nl ? Of moet ik in de rij gaan staan bij een winkel, en zo ja, welke providers beginnen morgen met de voorverkoop / inschrijving ?! Wie weet er meer ?

 • @wierdsmits: Ja en?? Mogen ze nog wel voor zichzelf opkomen en betere arbeidsvoorwaarden willen.
  Luizenbaantje? Zijn gewoon verkoopmedewerkers. Net zo’n luizenbaantje als wat jij hebt.

 • Origineel geplaatst door Wesley
  Ja! Waarom lees ik helemaal niets over morgen op iphoneclub ?! Waar moet ik morgen zijn ? Kan ik bestellen via Apple.nl ? Of moet ik in de rij gaan staan bij een winkel, en zo ja, welke providers beginnen morgen met de voorverkoop / inschrijving ?! Wie weet er meer ?

  Ik had idd ook gehoopt op een artikel daarover maar als het goed is hij vanaf morgenochtend te reserveren bij de NL providers en ook bij de NL Apple Store

 • Ipad 3 was niet te van te voren te bestellen en ben bang de Iphone 5 ook niet via Apple.nl…

 • @spsx: Maar de iPhone 4S was dat vorig jaar wel, dus het lijkt mij dat het nu ook het geval zal zijn.

 • @Wesley: Wesley; Morgen om 9:01 uur starten de bestellingen via Apple.nl, ik kon al via t-mobile bestellen maar dat was alleen icm een nieuw abbonement, ”providers bieden de iphone vanaf 28 september aan geloof ik, en icentres en apple stores nemen ook al bestellingen aan vanaf morgen

 • Origineel geplaatst door BRK
  @spsx: Maar de iPhone 4S was dat vorig jaar wel, dus het lijkt mij dat het nu ook het geval zal zijn.

  mocht dit het geval zijn dan vraag ik mij ook af of we hier ook direct aan een verzendingstijd van min. 3 tot 4 weken zullen zitten of dat er toch een batch in voorraad zal zijn…

 • Origineel geplaatst door BRK
  @spsx: Maar de iPhone 4S was dat vorig jaar wel, dus het lijkt mij dat het nu ook het geval zal zijn.

  Weet je het zeker want ik kon de Iphone 4s alleen op de UK en DE site bestellen zodat deze de week daarop werd afgeleverd duur UPS. Maar in de NL Apple store was dit niet mogelijk.

 • Hey redactueren kunnen jullie nog even hallo zeggen? Zou leuk zijn jullie te ontmoeten!
  Ik sta ongeveer 15m van het begin van de rij.

 • (Red.) Off-topic voor dit artikel.

 • Hallo, ik zou evt ook wel naar oberhausen willen gaan, maar moet je gereseveerd hebben? En kun je gewoon als nler het kopen? Heb het niet eerder gedaan dus zodoende en moet je dan met pin/credit betalen of contant kan ook?

  Graag wat info hierover aub

 • Lyon om een iPhone te halen dat is ver met de auto. dan nog al die tol erbij en benzine je hebt er dan heel erg veel voor over. Waarom geen Amsterdams feestje.

  @spsx: Ja maar de supply van de iPad was vanaf de eerste dag toch al in Nederland en de hype is wat minder dan de iphone. Ik heb hem toen in de Mediamarkt gehaald midden in de nacht.

 • Hoelaat begint de verkoop eigenlijk in Duitsland? Rij morgen langs munchen en denk ff langs rosenstrasse te gaan.

 • Kwalijke zaak dat de rijkste bedrijf ter wereld medewerkers heeft die dit moeten doen om gehoord te worden. En als ex militair en nu kantoor nurd heb ik vrienden die in winkels staan en geloof me makkelijk hebben ze het echt niet. Kan soms zwaar werk zijn. Maar natuurlijk weet niemand hoe het is totdat ze er zelf staan! Heb eerder dit jaar een stuk gelezen van Amerikaanse Apple winkel bedienden en die waren ook niet blij dus ik denk dat er zeker wel iets van waarheid kan zijn. Er is hier rook en wel degelijk een vuurtje. Maar goed hopelijk gaan mensen om elkaar geven als ze dit lezen en niet alleen aan hun laatste
  Gadget denken ps ik hou ook van m’n gadgets hoor :-)

 • Origineel geplaatst door Johnnydebelg
  @spsx: Ja maar de supply van de iPad was vanaf de eerste dag toch al in Nederland en de hype is wat minder dan de iphone. Ik heb hem toen in de Mediamarkt gehaald midden in de nacht.

  Hmm zou hij dan nu ook weer bij MM te koop zijn los of alleen met abbo?

 • Hey Gonny,
  Hoe is de wachtrij in Oberhausen??
  Heeft het nog zin om daar nu nog heen te rijden??
  (zag verder geen stuk staan waar een live verslag was)
  Verder is het onzin dat die gasten aan het staken zijn!
  Groetjes Frans!

 • Graag zou ik dat ook willen weten, want anders ga ik ook hier vandaan vertrekken over enkele uurtjes om daar achter aan de rij te kruipen.

 • Waar staan jullie van de iPhoneclub? Ik ben al paar keer langs de rIj gelopen. Nog geen bekenden gezien.

 • @Luc P: heb je misschien een update over hoe druk het daar is?
  wil namelijk anders ook zo graag die kant op gaan tenzij het te overdreven druk is :S

 • @Wesley: @TheHunter_NL: Als de informatie bekend is, zullen we dat meteen melden. Er is simpelweg nog niets over prijzen en/of voorverkoop bekendgemaakt.

  @Luc P: Informatie over iPhoneclub in Oberhausen kun je op Twitter lezen via @BasVroegop of @Scarbir of via de algemene hashtag #iphone5nl. Gonny en ik (JP) staan zelf dit jaar niet in de rij omdat wij elders zijn.

 • Origineel geplaatst door Ralph Jansen
  Zullen de APR’S leuk vinden in Frankrijk…

  Doel je op de retail-winkels die geen iPhone verkopen en niet weten of ze dat later wel mogen? :)

 • Ik vertrek nu naar Berlijn! Raar genoeg is daar een Apple store maar die staat precies nog niet in de lijst op de website? Weet iemand daar iets van?

 • Ik lees dat het helemaal uit de hand loopt in Oberhausen

 • @Bert: Via ons Twitter-account @iCulture kun je ook veel meekrijgen (foto’s/video’s). Is inderdaad grimmig en chaotisch :(

 • Wat akelig zeg. Ik stond er met new iPad en toen was het allemaal heel gemoedelijk. Echt gezellig, alleen erg koud. Ik vermoed dat daar in Oberhausen nu ook veel mensen staan die voor veel geld de iPhone willen doorverkopen.

 • Ik heb net dat 0800 nr gebeld voor apple online store en de gast aan de lijn had helaas slecht nieuws. De iphone zou pas vanaf de 28ste bestelbaar zijn via apple site. Prijzen en levertijd zijn nog niet bekend zei due erachteraan…

  Beetje een teleurstelling!

 • @Tom: Serieus? Idd echt teleurstelling dan!

 • Origineel geplaatst door Tom
  Ik heb net dat 0800 nr gebeld voor apple online store en de gast aan de lijn had helaas slecht nieuws. De iphone zou pas vanaf de 28ste bestelbaar zijn via apple site. Prijzen en levertijd zijn nog niet bekend zei due erachteraan…Beetje een teleurstelling!

  Ja dat zei ik gisteren al, in NL kan je hem niet bestellen/preorderen via apple.nl zoals in DE en FR, UK….

 • sta 100% achter het personeel in Frankrijk! Vind het terecht, als je ziet hoeveel extra tijd ze overwerken voor een laag salaris en de godganse dag alleen maar “happy” móeten doen en al die rare Amerikaanse High Five onzin.. op een gegeven moment knapt er echt iets in je..

 • @Vosjuh: Ik vind dergelijke chantage op deze manier bijna misdadig te noemen. Het gaat hier niet over een eventuele inflatiecorrectie hoor. O.a. een 13-e maand. Dat is minimaal 8 % extra. En Frankrijk is behoorlijk socialistisch hoor. Lijkt een beetje op Griekenland. Ze gaan met pensioen op hun 61-e. Moet je in Nederland mee aan komen

 • De staking was zeker niet te voelen bij de opening vandaag. We hebben daar met de medewerkers gepraat en zij zeiden dat ze niet gingen staken.
  De enigste protestactie was tijdens de opening met de slogan: ‘Apple, tes chômeurs sont dans la rue’ maar hiervoor waren misschien maar een tiental mensen voor komen opdagen..

 • Was in munchen vandaag. Heb niet in de rij gestaan. Ging mij te lang duren. Verder goed geregeld daar.

 • weet er iemand juiste adres waar je de apple iphone kan kopen ? in oberhausen en keulen van de appe store ??

  zijn er nog iphone’s 5 ?

 • Die adressen vind je hier. Ik denk dat er geen iPhone 5 toestellen meer zijn.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties