Apple TV iOS 5.1: gedeelde fotostreams, wisselen accounts en meer

Apple heeft iOS 5.1 voor de Apple TV (2e en 3e generatie) uitgebracht met enkele vernieuwingen, zoals gedeelde fotostreams, wisselen tussen accounts en meer.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Apple TVApple heeft maandagavond een firmware-update uitgebracht voor de tweede en derde generatie Apple TV. Het gaat om iOS 5.1, die onder meer ondersteuning toevoegt voor gedeelde fotostreams en meerdere iTunes-accounts. Gebruikers kunnen op hun Apple TV naar de nieuwe versie updaten via Instellingen > Algemeen > Software-update.


Met gedeelde fotostreams kun je voortaan ook op de Apple TV foto’s bekijken die door andere iOS-apparaten en gebruikers zijn gedeeld. Apple bracht deze functie al naar iOS 6, dat vorige week woensdag beschikbaar kwam. Op de Apple TV kun je nu, evenals op iOS-apparaten, bladeren door foto’s, reageren en meldingen ontvangen wanneer nieuwe foto’s worden toegevoegd. AirPlay wordt met deze firmware-update uitgebreid met ondersteuning om vanaf een Apple TV audio te streamen naar AirPlay-speakers en apparaten (zoals de AirPort Express en andere Apple TV’s). Ook kan de toegang ervan beveiligd worden met een code die op het scherm kan worden ingevoerd.

Ook nieuw in iOS 5.1 is de mogelijkheid om op één Apple TV meerdere iTunes-accounts te gebruiken waartussen eenvoudig geschakeld kan worden. Dit is een functie die uniek is voor de Apple TV. Een dergelijke functionaliteit zouden velen waarschijnlijk ook verwelkomen op hun iOS-apparaat. Naast de verbeteringen op het gebied van stabiliteit en performance biedt de update nog enkele andere vernieuwingen. Screensavers zijn uitgebreid met drie nieuwe varianten: Cascade, Shrinking Tiles en Sliding Panels. De iconen op het tweede scherm kunnen voortaan handmatig gerangschikt worden door de Selecteer-knop op de Apple Remote ingedrukt te houden.

Zoeken binnen filmtrailers is nu ook mogelijk en in de Verenigde Staten worden ook bioscooptijden getoond. Voor doven en mensen die moeilijk horen biedt de update zogeheten ‘SDH’-ondersteuning, een soort ondertiteling. Tot slot kunnen voortaan met behulp van configuratieprofielen geavanceerde netwerkinstellingen worden ingesteld.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.