Retro-games op de iPhone: Crystal Quest en Adventure

Crystal Quest en Adventure zijn twee klassieke games, die nu de overstap naar de iPhone hebben gemaakt. Voor verwende gamers zijn de graphics misschien even wennen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Crystal QuestDe oudjes doen het nog prima! De afgelopen tijd zijn er een aantal games voor de iPhone uitgekomen, die we al veel langer kennen. Neem nou Crystal Quest uit 1987, of nog ouder: Atari’s Adventure uit 1979. Beide games hebben hun eigen Wikipedia-pagina en zijn al helemaal ‘grijsgespeeld’ op respectievelijk de Mac, Amiga, Nintendo Game Boy en de Atari 2600.


Hands-On Mobile heeft Crystal Quest omgezet naar het iPhone-platform. Het gaat om een space shooter waarbij je een ruimteschip moet besturen, kristallen moet verzamelen en de Nasties moet zien te ontwijken. Deze vijandige wezens komen aan beide zijkanten van het scherm tevoorschijn. Als je genoeg kristallen verzamelt mag je door naar het volgende level. Crystal Quest kost €3,99 in de App Store.

AdventureAdventure is ‘s werelds eerste actie-avonturenspel, bedacht door gamesontwerper Warren Robinett in 1979. Doel van het spel is om de betoverde beker te vinden, die een kwaadaardige tovenaar heeft gestolen. Als speler ben je in het speelveld zichtbaar in een blokje. Door een (eveneens blokkerige) omgeving moet je zien te bewegen, waarbij je door kastelen, doolhoven en kamers gaat. Onderweg kom je zwaarden, sleutels om deuren te openen en een magische brug tegen, waarmee je door een muur kunt bewegen. Er is ook een magneet waarmee je objecten naar je toe kunt trekken. De graphics zijn misschien even wennen, maar ach… Adventure is gratis.

Via: Mactech (Crystal Quest)

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 22:38
Categorie
Games

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.