iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Splashtop 2, Inholland, Quick Route en meer

Deze week voor de iPhone en iPod touch: bier en kroegen beoordelen met 2 Bier graag, Leave Now geeft een seintje als je moet vertrekken voor je afspraak en leer de Nederlandse topografie met Topokluis. Dat en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

M2S for Spotify iPhone iPod touch playlist converterenIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week je pc of Mac op de iPhone bedienen met Splashtop, een app die waarschuwt bij een vermist huisdier en nog veel meer.


Global Pet Alert – Met de Nederlandse iPhone-app Global Pet Alert kun je je dieren als vermist opgeven, waarmee je een pushbericht verstuurt die andere gebruikers van de applicatie ontvangen. Zij zien in deze ‘Amber Alert’ voor dieren dan de naam en een foto van je uit het oog verloren dier. De toepassing werd net voor dierendag uitgebracht voor een prijs van 79 cent. De prijs bleek een te grote drempel te zijn voor een app die zoveel mogelijk dierenliefhebbers wil bereiken. Daarom biedt verzinner Willy Kroes de applicatie nu gratis aan in de App Store.
Downloaden: Global Pet Alert (gratis)

Flurry – Misschien wel de laatste volledige Twitter-cliënt die we kunnen verwelkomen in de App Store, heeft een grondige update gekregen die kritieke fouten uit de originele versie verhelpt. Versie 1.0.1 maakt van het eind september uitgebrachte Flurry een volwaardige Twitter-app die is aangepast voor het 4-inch scherm van de iPhone 5 en een rustige interface geniet. Een knappe ververs-animatie zorgt ervoor dat de applicatie niet helemaal op Tweetbot lijkt.
Downloaden: Flurry (€2,39)

Quick Route – Geen krampachtige poging om een trage versie van Google Maps op de iPhone uit te brengen, maar de kracht van Apple Maps combineren met de gegevens van Google. Dat is de slimmigheid die ontwikkelaar Excited Pixel heeft toegepast in het vannacht uitgekomen Quick Route. De nieuwe iPhone-app laat je routes uitstippelen met de auto, het openbaar vervoer, lopend of met de fiets. De route-informatie is afkomstig van Google, maar wordt in een handige interface weergegeven met Apple Maps.
Downloaden: Quick Route (€2,39)

Movie Collector free – De films die je hebt of de films die je hebt gehad. De films die je misschien nog wilt kopen. In de Nederlandse app Movie Collector kan je ze op een rij zetten en vervolgens terugkijken per steekwoord, genre, kijkwijzer, acteurs, regisseurs en of je ze al dan niet (uit)geleend hebt. Movie Collector voorziet de films zelf van de informatie, een filmposter voor in het overzichtsscherm en met ingang van de laatste update ook een trailer. Vanaf nu is er ook een gratis versie te downloaden.
Downloaden: Movie Collector free (gratis)

M2S for Spotify – Een manier van ruimte besparen op je iPhone of iPod touch is het vervangen je muziek in de muziek-app door een online betaaldienst als bijvoorbeeld Spotify. Dat kan je doen met de iPhone die aan je laptop of desktop hangt en dan een van de afspeellijstconverters te gebruiken die Spotify zelf communiceert. Als je allerlei playlists in de muziek-app zelf hebt aangemaakt, is er een snellere manier. M2S for Spotify zet je muziek-playlist voor je over.
Downloaden: M2S for Spotify (€1,59)

Inholland – Het begon met frustratie. Er was nog geen Hogeschool Inholland-applicatie voor de iPhone en over de webdiensten van de school, was ontwikkelaar Jelmer Holtes geenszins te spreken. Dus sloeg hij de handen ineen met medestudent Kjeld Groot en ontwikkelde een rooster-applicatie voor alle divisies van Inholland; een doelgroep van ruim 40.000 studenten. De applicatie van 79 cent is niet officieel, maar bevalt de hogeschool zo goed dat ze er zelf actief over tweet.
Downloaden: Inholland (€0,79)

Splashtop 2 – De populaire iPhone-applicatie Splashtop Remote Desktop heeft een opvolger gekregen voor de iPhone en iPod: Splashtop 2. Met de applicatie kan je nog steeds de pc of Mac benaderen en bedienen vanaf je telefoon, om zo bijvoorbeeld tekst te verwerken in Word, Flash te gebruiken in de internetbrowser of misschien wel een game te spelen. In de aanpak is echter iets veranderd: er zijn nu in-app aankopen in abonnementsvorm voorhanden die je nodig hebt om de app met een mobiele internetverbinding te laten werken.
Downloaden: Splashtop 2 (gratis)

Moppentrommel gratis – De betaalde versie van de Nederlandse en Belgische app Moppentrommel is al behoorlijke tijd verkrijgbaar. De app werd begin 2010 uitgebracht en is ondertussen al regelmatig gratis geweest. Moppentrommel kreeg al heel wat handen op elkaar of in ieder geval de kaken los. Om niet in de vergetelheid te raken, heeft ontwikkelaar Anthony Donker nu een gratis versie van de applicatie in de App Store gezet. Die bevat per categorie maar 15 grappen, om je warm te maken voor de betaalde versie. Van Belgen tot blondjes, van ambtenaar tot schunnig, alles komt voorbij.
Downloaden: Moppentrommel gratis (gratis)

Topokluis – Een Nederlandse iPhone-applicatie waarmee je je topografie kan oefenen, die overladen wordt met positieve recensies, bestaat nog niet. Zowel Topografie als Topo Nederland en Topo Europa doen het heel aardig in het segment van één sterren-reviews in de App Store. Er is dus ruimte voor een goede topografie-app in Nederland, zou je zeggen. Topokluis doet een gooi naar de titel. Het is de opvolger van Tafelkluis, een vorig jaar verschenen applicatie om rekentafels mee te oefenen.
Downloaden: Topokluis (€1,59)

Leave Now – Vul jij locaties in bij de afspraken in de agenda van je iPhone? Nu is er een goede reden om dat te doen. Leave Now is een nieuwe, gratis applicatie die alle agenda’s op je telefoon uitleest om je op één scherm te laten zien hoe laat je moet vertrekken naar je volgende afspraak. Daarbij houdt de applicatie rekening met de routeplanner en verkeersgegevens van Google Maps. Wordt het tijd om te vertrekken? De app herinnert je met een pushmelding.
Downloaden: Leave Now (gratis)

AG 2 Bier graag iPhone2 Bier graag – Voor op de vrijdagmiddagborrel: hoe goed is jouw café eigenlijk in haar biervoorziening? De iPhone-app 2 Bier graag wil de beste plekken voor een biertje in Nederland op de kaart zetten. Zo kan je van elke kroeg beschrijven wat voor een soort bar het is, en kan je de bediening en het bier op verschillende punten beoordelen. Is de schuimkraag wel mooi? Het bier op temperatuur? En ziet de barman op tijd wanneer je glas leeg is?
Downloaden: 2 Bier graag (gratis)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.