Lopende app-abonnementen niet automatisch verlengd na prijsverhoging App Store

Abonnementen van apps en tijdschriften worden niet langer automatisch verlengd. Dit heeft te maken met de prijsstijging in de App Store.

WiredAbonnementen die zijn afgesloten in apps worden momenteel niet automatisch verlengd, zo ontdekte een lezer van iPhoneblog.de. Dit heeft te maken met de prijsstijging die Apple gisteravond in de App Store doorvoerde. Omdat aanbieders niet stilletjes een prijsverhoging mogen doorvoeren moet je opnieuw akkoord gaan zodra je abonnement afloopt.


De apps van bijvoorbeeld tijdschriften geven niet aan dat het abonnement door de prijswijziging wordt stopgezet. Dit kun je wel achterhalen door naar de App Store te gaan, in het eerste tabblad onderin op je Apple ID te drukken en je account te bekijken. Onder ‘Beheer’ vind je alle abonnementen die op dit moment lopen. Je kunt vanaf deze pagina ook al direct aangeven dat je het abonnement wil laten verlengen voor de nieuwe prijs.

Apple verhoogde de minimumprijs voor apps afgelopen avond. Hierdoor kost een app van 79 cent voortaan 89 cent. De prijsverandering werd doorgevoerd in alle Europese landen die de euro hanteren, waaronder Nederland en België.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.