Gameklassieker Rogue komt naar de iPhone

rogueRetrogamers kunnen nu in de App Store terecht voor Rogue, een dungeon-avontuur uit 1980 dat al naar bijna elk computerplatform geport is. Gandreas Software biedt Rogue voor de iPhone gratis aan, met de optie om in ASCII-mode en in grafische mode te spelen. In Rogue ben je een avonturier die op de hoogste verdieping van een dungeon begint. Je hebt geen kaart en zult je weg omlaag moeten bevechten terwijl je monsters en schatten tegenkomt.

Het gaat erom de Amulet of Yendor te bemachtigen. Gaandeweg worden de levels moeilijker. Door je iPhone te roteren wissel je tussen grafische en ASCII-weergave. Bij de bediening kun je een combinatie van schermtaps, commando-selectietool en vingerbewegingen op het scherm gebruiken.

Meer info: Gandreas Software
Via: Touch Arcade

Categorie(ën): Games (App Store), Gaming
Tag(s): , , ,

11 reacties op “Gameklassieker Rogue komt naar de iPhone”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit spel niet ken. Nog net voor mijn tijd ben ik bang… Ik vraag me af of ook spellen zoals “God of Thunder” zullen worden geport. Heb ik me vroeger goed mee kunnen vermaken!

 • Rogue is echt geweldig! Toch flink wat uurtjes mee doorgebracht in mijn jonge jaren, en ik zal nu in de herhaling treden. Topper^^

 • Cool, de voorloper van NetHack :D

 • Leuk, c64-tijdperk! Ik zou ook graag een port van alle Monkey Island games zien, en nieuwe delen zijn ook welkom.

 • Origineel geplaatst door G-Riot
  Leuk, c64-tijdperk! Ik zou ook graag een port van alle Monkey Island games zien, en nieuwe delen zijn ook welkom.

  Met scummvm kun je alle klassieke point and click adventures spelen op je iphone. Monkey island, day of the tentacle, loom enz. Scummvm is te vinden in cydia, je hebt dus wel een jailbreak nodig…

 • Origineel geplaatst door Frank
  Cool, de voorloper van NetHack :D

  Hack was de voorloper van NetHack. En ik dacht dat Hack het orgineel was eerlijk gezegd… Ontwikkeld in Nederland (CWI) en daarna (jaren 80) door velen aangepast en uiteindelijk NetHack geworden. God, ik heb er zelf ook nog dingen aan zitten programmeren.

  Dus deze moet ik ZEKER installeren!

 • Ik heb het spel ook erg veel gespeeld een stuk of 10 jaar terug, erg verslavend:p (Ben zelf niet uit de jaren tachtig)

 • vreemd dat er nog geen nethack port is.. is volgens mij toch nog altijd de populairste variant. je kan zelfs online spelen: http://www.alt.org/nethack/

  allesinds de besturing van zo’n games op een handheld laat meestal te wensen over, snelle keyboard combo’s zitten er niet in en die heb je volgens mij wel nodig om zo’n games serieus te spelen :)

 • Ik speel het spel nu, lijkt me erg leuk, maar het crashed al meteen

 • Eindelijk! Dit was eigenlijk een van de eerste dingen die bij me opkwamen toen ik aan iPhone en games dacht. Ik heb het zelfs nog een keer voorgesteld als idee. Goede zaak.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Gameklassieker Rogue komt naar de iPhone | 3g |iPhone 3G - De beste iPhone 3G website van Nederland
Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties