TomTom Flitsers geüpdatet: gratis 12 maanden abonnement

TomTom Flitsers iPhoneNavigatieleverancier TomTom heeft haar iPhone-app TomTom Flitsers een stuk aantrekkelijker gemaakt. Op de gratis applicatie kon je al eerder een abonnement nemen op flitsers, controles en flitspalen, maar dat kostte maar liefst 18,99 euro per jaar waar concurrerende apps als Flitsmeister soortgelijke informatie nagenoeg gratis delen. TomTom is tot inkeer gekomen dat die aanpak niet werkte: voortaan krijg je een gratis jaarabonnement als je de app hebt gedownload en een TomTom-account hebt aangemaakt of ermee bent ingelogd.

Door de grote prijsdaling lijkt het dat TomTom Flitsers gebruikers niet kon overtuigen geld voor de dienst neer te leggen ten opzichte van apps als Flitsmeister en Flitsers.mobi. De toepassing behaalde tot dusver ook niet meer dan een gemiddelde van twee sterren in de Nederlandse App Store. Bij de uitgave van TomTom Flitsers in mei opperde de navigatieleverancier iPhoneclub.nl nog dat haar applicatie wel degelijk meer te bieden had dan de concurrentie:

Onze waarschuwingen zijn zeer nauwkeurig. Je krijgt minder valse meldingen omdat wij zowel de positie van de bestuurder als van de flitspaal op het wegennet matchen. We waarschuwen je alleen als je daadwerkelijk op de weg bevindt waar de flitspaal staat, en niet een of andere ventweg of paralelle weg. Onze app waarschuwt ook voor flitspalen die plots op je route kunnen komen na het nemen van een afslag. Hierdoor hoeven gebruikers niet op het laatste moment op de rem als ze idd de afslag nemen. Daarnaast ondersteunt onze app ook trajectcontroles, waardoor je gemiddelde snelheid nauwkeurig wordt gemeten.

TomTom Flitsers maximumsnelheidIn de App Store beweert TomTom 95 procent van de vaste flitsers te dekken, met updates tot tweemaal per week. In de nieuwste versie kan je eveneens activeren dat je meldingen wil ontvangen voor plaatsen waar vaak (maar dus niet perse op het moment dat je rijdt!) mobiele flitsers staan. De informatie is overigens niet voor heel Nederland beschikbaar.

TomTom Flitsers heeft meer vernieuwingen doorgevoerd in versie 1.1. Zo ontvang je nog steeds hoorbare meldingen als de applicatie op de achtergrond draait. Je hoort dan een pieptoon en krijgt een pushbericht als je een flitser nadert. Je kan de applicatie vanaf de update ook verbinden aan een TomTom handsfree carkit of een ander A2DP Bluetooth-apparaat, om de waarschuwingsgeluiden over de speaker af te spelen. Helaas wordt het scherm van de iPhone 5 nog niet ondersteund.

Voor het gratis abonnement van 12 maanden heb je een account nodig, maar de navigatieleverancier drukt daarbij op het hart dat je ook als bestaand accounthouder, beter een nieuw account kan aanmaken apart voor TomTom Flitsers. We hebben TomTom gevraagd waarom is gekozen voor die eigenaardige aanpak.

Downloaden: TomTom Flitsers Benelux (gratis, vanaf iPhone 3GS en iOS 4.3)

26 reacties op “TomTom Flitsers geüpdatet: gratis 12 maanden abonnement”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • dik 96MB om te downloaden, best veel voor een flitspaal app

 • Origineel geplaatst door mike
  dik 96MB om te downloaden, best veel voor een flitspaal app

  Tja, Nederland staat ook zeer vol met die vervelende palen dus het is begrijpelijk dat dit wat ruimte kost. :-)

 • Nu snap ik waarom TomTom me bestookt heeft met mailtjes om een “goedkoop” flits abo te nemen….. dat zijn nog eens slinkse marketing praktijken :-(

 • Mijn wikango doet dit ook en maar 1 keer betalen

 • Draai je deze app gewoon naast TOMTOM op je iphone?

 • En hoe zit het met het fliters abonnement dat in de TomTom navigatie-apps zit? :)

 • Dit werkt ook in de TomTom navigatie-apps! Gewoon in de TomTom Shop kiezen voor Flitsers en dan ‘Herstel aankoop’.

 • Werkt inderdaad zoals Christoffel Gillis het beschreven heeft! Bedankt!

 • Heb zelf nooit via de navigatie app iets van flitsers gekocht, als ik het nu kies moet je nog steeds betalaen?

  Iemand een oplossing?

 • @Christoffel Gilis: Heb me net aangemeld met mijn TomTom account en op ‘Herstel aankoop’ gedrukt. Moest dan Applewachtwoord invoeren , maar hij geeft aan GEEN ACTIEF ABONNEMENT. Komt dit omdat ik het nog niet eerder gekocht heb? ,’:(

 • @Christoffel Gilis: Tnx voor je tip! dit werkt goed

 • Lezen!!
  Nieuw account maken en je krijgt 12 maanden gratis.
  Nu eens gaan kijken of ik mijn 1ster review zal aanpassen.
  Trouwens. Ben ik de enige waarbij het proggie ineens “benelux” heet?

 • Ik hoop dat ze de functie uitzetten die A2DP heet als ik dat zo instel en luister naar mn muziek. Schrik me nu de tering (zacht zetten of stem uitzetten of meldingen uitzetten werkt NIET)

 • Origineel geplaatst door Bas
  @Christoffel Gilis: Heb me net aangemeld met mijn TomTom account en op ‘Herstel aankoop’ gedrukt. Moest dan Applewachtwoord invoeren , maar hij geeft aan GEEN ACTIEF ABONNEMENT. Komt dit omdat ik het nog niet eerder gekocht heb? ,’:(

  Heb ik ook. Straks nog eens proberen.

 • Zojuist een nieuw accountje gemaakt en werkt als een pareltje! 12 maanden abbo!

 • @Mondo: De TomTom Flitser Benelux downloaden, hierin je bestaand account invoeren. Dan zie je dat het abonnement voor 12 maande geactiveerd word. Dan App verwijderen, naar TomTom Navigatie App gaan en op hetstel aankoop klikken en voila het werkt. Dus je hoeft geen nieuw account aan te maken.

 • Voor het gratis abonnement van 12 maanden heb je een account nodig, maar de navigatieleverancier drukt daarbij op het hart dat je ook als bestaand accounthouder, beter een nieuw account kan aanmaken apart voor TomTom Flitsers. We hebben TomTom gevraagd waarom is gekozen voor die eigenaardige aanpak.

  TomTom doelt hiermee op gebruikers die een los TomTom-device hebben (dus geen TomTom-app op een smartphone). Als je inlogt met het account van dat apparaat wordt het account losgekoppeld van het apparaat en gekoppeld aan je iPhone. Je kan maar 1 actief apparaat hebben per account.

 • @Marvin: Heel erg bedankt! Het werkt!

 • Wat ze er niet bij vertellen is dat je na je gratis jaar min. 1 jaar moet betalen. Opletten dus voor je deze binnenhaald !!

 • Origineel geplaatst door FreBo
  Wat ze er niet bij vertellen is dat je na je gratis jaar min. 1 jaar moet betalen. Opletten dus voor je deze binnenhaald !!

  Hoe bedoel je??

 • @ kivanc, waar staat dat??? Ik kan dat nergens lezen!

 • Wat als je na 1 jaar niet betaald?

 • @ FreBo, waar staat dat??? Ik kan dat nergens lezen!

 • Woow iedereen de tomtom benelux app gekocht? of allemaal via een jealbreak? en werkt het daar ook bij?

 • Ik geloof dat hij het zo bedoeld: na je 1 jaar gratis periode, moet je minstens 1 jaar aankopen. Dwz. Dat je geen abbonement van een maand kunt aanschaffen.

  Origineel geplaatst door wouter
  Woow iedereen de tomtom benelux app gekocht? of allemaal via een jealbreak? en werkt het daar ook bij?

 • Als het goed werkt, zou je ook niet met een maand genoegen nemen, dat zou veel te duur worden, ik ben benieuwt hoe die werkt bij ons In Denemarken . ;-)

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties