UPC brengt Horizon TV Remote-app voor iOS uit

horizon tv remoteUPC heeft de Horizon TV Remote-app uitgebracht voor iOS. Dit is ter aanvulling op de al langer bestaande Horizon TV-app, maar met een iets andere insteek. Horizon TV Remote is een app waarmee je je iPhone en iPad kunt gebruiken als afstandsbediening. Je krijgt hetzelfde menu te zien, dat je ook van de mediabox kent. Horizon TV Remote biedt interactieve mogelijkheden, zoals toegang tot de tv-gids, On Demand en de zoekfunctie. Het belangrijkste verschil tussen de twee apps is dat Horizon TV (de oudere app) bedoeld is voor alle UPC-klanten met UPC Internet en UPC Digitale TV, terwijl de vandaag verschenen app Horizon TV Remote alleen geschikt is voor Horizon-klanten met UPC Internet.

De Horizon TV-app biedt dezelfde menu’s als www.horizon.tv, terwijl de Horizon TV Remote-app dezelfde interface biedt als de Horizon Mediabox. Met beide apps kun je ook live televisiekijken als je thuis op het Wi-Fi-netwerk zit. Je kunt via Horizon TV Remote geen films en tv-series bestellen. Wil je dit doen, dan zul je ze via de Horizon Mediabox of een laptop moeten bestellen. Je kunt ze daarna wel op iPhone of iPad afspelen, maar alleen als het qua licentierechten goed zit.

horizon app

UPC heeft een handleiding online gezet, waarin ze uitleggen hoe je de Horizon Mediabox moet laten samenwerken met de Horizon TV Remote-app. Je moet eenmalig een koppeling maken, waarbij iPhone of iPad zich op hetzelfde draadloze netwerk moeten bevinden. De herkenning maakt gebruik van het uPnP-discovery-protocol zodat je moet oppassen met andere mediaservers in je netwerk, die het proces kunnen verstoren. Eventueel kun je andere apparatuur tijdelijk loskoppelen om de herkenning te versnellen. Je hebt je inloggegevens voor Mijn UPC nodig om op de app te kunnen inloggen. Is alles eenmaal gelukt, dan kun je de afstandsbediening voortaan in de kast stoppen. De app werkt het best vanaf de iPhone 4, de iPad 2 en nieuwere modellen.

Downloaden: Horizon TV Remote (gratis, universeel, iOS 4.3+)

horizon upc

30 reacties op “UPC brengt Horizon TV Remote-app voor iOS uit”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Eindelijk. Ben benieuwd!

 • En weer een upc app uitrol zonder Iphone 5 support begin langzaam te denken waarom ik die 5 gekocht heb want alle als zijn toch klein

 • Het lukt mij niet om de app te koppelen aan de box. Ik denk dat het komt door mijn airport extreme. Ik heb ergens gehoord/gelezen dat de airport geen upnp ondersteund. Kan iemand hier wat over zeggen of dit klopt of niet? Als ik mijn tel op de wifi van de box zelf verbind dan werkt alles wel goed.

  Voor de rest een mooie app, maar of het een verbetering is in vergelijking met de andere app……..

 • Ik vind dat horizon echt helemaal niks, werkt echt traag.
  Dus maar snel overstappen op andere provider Kpn ofsoow

 • Er zitten nog te veel bugs/kinderziektes in dat hele Horizon.
  Ik wacht toch liever, totdat alles wat beter werkt en dat ze met een betere firmware komen.

 • @Justin koopmans: Dat gezeik krijg je erbij als je meteen de eerste wil zijn met zo’n toestel. Dat was met de iPhone 4 zo (Retina dat pas een jaar later vrij algemeen ondersteund werd), en nu met de nieuwe verhouding van de iPhone 5. Natuurlijk hangt het net aan wanneer je abonnement afloopt, maar over het algemeen zijn de mensen met een bijgewerkte versie van de iPhone beter af met de ondersteuning van apps of kinderziektes in het toestel.

 • Zou wel fijn zijn als ik dan ook de opgenomen programma’s op mijn iphone kan kijken.

 • @malamike: KPN is ook helemaal niets!! app werk prima, wel traag maar werkt, en de TV ontvangers zijn crap, lopen 5 x per dag vast!!

 • Origineel geplaatst door Justin koopmans
  En weer een upc app uitrol zonder Iphone 5 support begin langzaam te denken waarom ik die 5 gekocht heb want alle als zijn toch klein

  Sorry hoor maar welke apps zijn bij jou nog te klein dan? Alle apps die ik gebruik zijn al bijgewerkt. Spotify, What’s app, Reeder, Facebook, Skype, Twitter, Reisplanner, Ruzzle, Drop Box, Easy Calendar … Alleen de Rabobank app is nog niet bijgewerkt. Verder kan ik er niet één meer vinden zonder 4 inch support.

  Maar deze UPC app lijkt me echt kicken!! Vanavond gelijk even uitproberen. Lijkt me een heel stuk makkelijker dan de afstandsbediening. Ik stel me voor dat je gewoon op een zender kunt tappen ipv 10x op de “page up” knop van de afstandsbediening te drukken…

 • @Tom van Zummeren: klopt maar als je bedenkt dat het zo simpel is om een app Iphone 5 waardig te maken zo veel makkelijker dan non-retina naar retina en dan ook nog upc is een groot bedrijf zag het laatst nog mooi omschreven het is een app geen rocket science

 • @Justin koopmans: Ja, klopt. Dat ben ik met je eens. UPC had best deze app gelijk met iPhone 5 support kunnen leveren. Beetje slordig. Maar ik was het alleen niet eens met je stelling dat “alle apps te klein zijn”.

 • @Tom van Zummeren: begrijpelijk, maar om even wat op te noemen rabobank en bright TomTom heeft net ze update gehad dan, de vorige app van upc om tv te kijken op Iphone is ook nog klein net als RTL XL (ironisch genoeg)

 • Kan iemand bevestigen (of juist niet) dat het airplay icoontje terug is zodat er vanaf de iphone ook naar een appletv gestreamed kan worden?

 • @Redactie net een uur gebeldt met UPC over het niet werken van deze app, MijnUPC overbelasting wordt aangegeven als de oorzaak.

 • Ik vind het vooral raar dat er nog nieuwe apps aangeleverd mogen worden zonder iPhone 5 ondersteuning.

  Als Apple ervoor had gezorgd dat alle nieuwe apps en alle updates voorzien moesten zijn van iPhone 5 ondersteuning, zou het allemaal een stuk sneller gaan.

 • @Martijn: mooi gesproken martijn

 • Maar kun je ook meerdere iPhones aansluiten als afstandbediening vraag ik mij af… Anders kan mijn vriendin straks geen tv kijken als ze alleen thuis is :P

 • UPC kan beter zijn energie stoppen in een goed werkende Horizon box.

 • De App werkt trouwens wel heel mooi… Mooie toevoeging aan Horizon.

 • Leuke app maar doet het zelfde als de andere horizon app. Ik kan niet mijn box bedienen? Of lig dat ergens anders aan. Zo zie ik ook niet het nut van beide apps.

  Edit: Hahaha kwestie van tel draaien!

 • Werkt goed, maar mis snelkoppelingen naar zenders of veel gebruikte menu’s

 • Eindelijk :) ben er erg blij mee en werkt bij mij fantastisch. De horizon box heeft ook altijd snel en goed gewerkt en deze app maakt het allemaal nog mooier. Alleen niet iPhone 5? Kom op zeg! Stenentijdperk hoor UPC ;)

 • Ik kon nog met op tijd horizon annuleren. Las artikel in het AD en info op website consumentenbond. Wat een ellende allemaal.

 • Origineel geplaatst door Mitch
  UPC kan beter zijn energie stoppen in een goed werkende Horizon box.

  Helemaal mee eens!

 • Het is altijd makkelijk om UPC af te zeiken, maar er zijn ook genoeg andere providers waar het ook niet altijd even goed is.

  Via Twitter de laatste tijd supergoed geholpen en wordt ook door UPC zelf opgebeld als er problemen zijn ;).

  Verder: om alles werkend te krijgen was ik 10min verder. Box van de stroom af en Wifi uitzetten van de laptop. Nu werkt het allemaal. Maar doordat ik de paginarichting vergrendeld hebt wel wat problemen met de afstandsbediening. Bovendien heb ik het idee dat het niet zo vlot loopt op de ‘oude’ iPod. Maar dat kan ook aan de iPod liggen.

  Vind het persoonlijk een mooie toevoeging op de box. En qua stabiliteit beter dan de vorige, voor iedereen toegangbare, app.

 • Ik ben ook zeer tevreden of de Horizonbox en de service van UPC. Je hoort meestal de negatieve reacties en de positieve helaas niet…!@Linda van der Meer:

 • Upc heeft nog een lange weg te gaan, maar ze zijn op de goede weg. Grootste probleem die ik tnt heb ervaren (2) -de ongelooflijk slechte usability, van veel onderdelen, maar met name de opnamelijst. Alle zenders in beeld, ook al ben je er geen abonnee van.

 • Origineel geplaatst door Jos
  Ik ben ook zeer tevreden of de Horizonbox en de service van UPC. Je hoort meestal de negatieve reacties en de positieve helaas niet…!@Linda van der Meer:

  Zegt genoeg toch.
  Ik heb spijt dat ik horizon heb genomen. kon helaas niet terug naar de oude media box.

 • @Mike: Yep. Iphone4, ipad 1 en ipod3g aangesloten. Ondanks het met 2 van voorgaande apparaten het niet zou moeten werken, werkt het allemaal perfect! Horizon begint nu echt zijn kinderziektes te verliezen en gaat nu doen wat is beloofd!

 • Weer iets van UPC wat niet werkt!!

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties