Microsoft brengt eerste iPhone-applicatie Seadragon Mobile uit

Microsoft heeft via de App Store voor het eerst een applicatie voor de iPhone uitgebracht. Het gaat om Seadragon, een product uit de Microsoft Live Labs. Met de applicatie kun je grote hoeveelheden foto's bekijken en doorbladeren.

Seadragon MobileMicrosoft heeft via de App Store voor het eerst een applicatie voor de iPhone uitgebracht. Het gaat om Seadragon, een product uit de Microsoft Live Labs. Met de applicatie kun je grote hoeveelheden foto’s bekijken en doorbladeren. Denk daarbij aan hoge-resolutiefoto’s van het heelal, gigantische kaarten of fotocollecties. Je kunt ook eigen foto’s toevoegen of bladeren door foto’s die op Photosynth staan. Microsoft brengt Seadragon Mobile uit als technische preview.


Het bekijken van foto’s gebeurt draadloos, waarbij de foto’s zelfs een ‘gigapixel’ omvang mogen hebben. Microsoft wil met Seadragon Mobile laten zien wat er mobiel zoal mogelijk is. In de beschrijving in de App Store zeggen ze dat er nog meer coole dingen aankomen vanuit de Live Labs.

Met de set Library of Congress (hierboven) kun je bijvoorbeeld tot op detailniveau inzoomen op een hoop documenten. Je kunt ook inzoomen op een visuele weergave van de muziekscene rond de wereld (screenshot met rode bollen). Er zijn satellietkaarten van de aarde waarbij je tot op straatniveau kunt inzoomen (zie hieronder) en je kunt natuurlijk ook rondkijken in het heelal en inzoomen op een bepaald sterrenstelsel. Het inzoomen op foto’s is overigens niet onbeperkt: bij de foto’s van documenten uit de Library of Congress kun je aardig ver inzoomen, maar helemaal scherp wordt de gedrukte tekst niet altijd. De mogelijkheden van Seadragon zijn behoorlijk indrukwekkend: bekijk deze demo maar eens (met dank aan knutmo).

Installeren: Seadragon Mobile (gratis)

Reacties: 37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.