Philips Hue-projecten: Hue Disco, Hue Controller en Hue Ambilight

Philips Hue heeft al geleid tot een aantal leuke projecten, zoals Hue Disco, Hue Ambilight en Hue Controller. Ook wordt er gewerkt aan kaarseffecten voor de Hue-lampen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

hue disco iphoneDe Philips Hue-lampen hebben we onlangs al uitgebreid besproken in een Philips Hue review op iPhoneclub. Philips heeft beloofd dat ze een open protocol gebruiken, zodat ontwikkelaars allerlei uitbreidingen kunnen maken. Officieel is het nog niet opengesteld, maar ontwikkelaars zijn met reverse engineering al erin geslaagd om uitbreidingen te maken, zoals Hue Disco. Deze app zorgt ervoor dat je woonkamer verandert in een dansvloer. Met de Philips Hue-lampen laat je de kleuren veranderen op de maat van de muziek. Je moet hiervoor wel een andere geluidsbron inschakelen, want de iPhone kan niet gelijktijdig muziek afspelen en luisteren naar de muziek. Je hebt dus een stereoset of andere iPhone nodig. Stroboscoop-effect? Check! Gevoeligheid van de microfoon of de snelheid van de lampen instellen? Kan ook!


De app is gemaakt door Sander van den Brakel en zal binnenkort ook als universele app verkrijgbaar zijn. De audioherkenning zal in een komende update worden verbeterd. Daarna staan twee nieuwe effecten en een mood tab gepland, waarmee je de kleureffecten over een langere periode van 30 seconden tot 1 uur van kleur kan laten veranderen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Hieronder zie je een project van een gebruiker:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Een project dat nog in ontwikkeling is, is de Hue Controller. Deze wordt de komende weken in de App Store verwacht en zorgt ervoor dat je vanaf de Mac je lampen kunt bedienen. Dat kan uiteraard nu al via de browser en de online website van Hue, maar de app belooft een compleet dashboard met verlichtingsplannen en directe commando’s. De app bevindt zich nog in de testfase, maar wie handig is kan nu alvast een Ruby-toepassing downloaden bij Github.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Homemade AmbiLight using AirPlay and Philips Hue from 010dev on Vimeo.

Een derde project die de moeite waard is om te noemen, is Hue Ambilight. Die borduurt voort op het Ambilight-principe van de Philips-televisies, waarbij aan de achterkant bijpassende kleurtonen te zien zijn. De kleuren die op de televisie zichtbaar zijn worden nagebootst door drie Hue-lampen, dankzij de tussenkomst van een Apple TV en AirPlay. De bedenker werkt nog aan een app.

Andere ideeën waar bijvoorbeeld aan wordt gewerkt is een kaarseffect van de lamp:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Downloaden: Hue Disco (€0,89, iPhone, iOS 5.1+)

De Philips Hue-lampen zijn verkrijgbaar bij de Apple Store (een startset kost €200). Let wel op dat de Apple Store Amsterdam maar kleine voorraden krijgt die snel zijn uitverkocht en dat de levertijd via de online Apple Store lang kan zijn.
De Philips Hue-lampen zijn ook te koop via de iCulture Shop.

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.