Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

WhatsApp voor iPhone tijdelijk gratis te downloaden

WhatsApp is momenteel gratis te downloaden. De berichtenapp kost normaal €0,89 en had grote invloed op het taalgebruik en de omzet van mobiele operators.

whatsapp-icoonDe chatapplicatie WhatsApp is momenteel gratis te downloaden. Normaal kost de applicatie €0,89. Eigenlijk behoeft WhatsApp geen introductie meer, maar wie de app nog niet had geïnstalleerd: het is een vervanger van sms, zonder dat je voor elk bericht apart hoeft te betalen. Je kunt er niet mee bellen, zoals met de gisteren besproken concurrent Viber of met Microsoft’s berichtendienst Skype.


Andere concurrenten zijn Facebook Messenger en Kik, die onlangs ook een update kreeg. WhatsApp bevat geen reclamebanners, maar wordt wel achtervolgd door een hardnekkige hoax dat de dienst ooit betaald zal worden.

WhatsApp kwam de afgelopen jaren in het nieuws omdat het grote concurrentie voor mobiele operators veroorzaakte. Mensen gingen gratis berichtjes uitwisselen via hun databundel, waardoor de omzet uit sms-berichten instortte voor de operators. De invloed van WhatsApp blijkt ook op het taalgebruik: whappen werd in 2012 het jongerenwoord van het jaar.

Downloaden: WhatsApp (tijdelijk gratis, normaal €0,89, iOS 4.3+)

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.