iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: RTL Nieuws mobile, Wunderlist 2.0, Oliebol en meer

In de laatste iPhone App Gemist van het jaar nemen we de RTL Nieuws-app onder handen en bespreken we YouTube Capture en Facebook Poke.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

RTL Nieuws Mobile iPhone iPod touchIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. In de laatste App Gemist van het jaar: RTL Nieuws mobile heeft een fraaie nieuws-app uitgebracht, Facebook komt met Poke, YouTube komt met Capture, de fijne takenlijst Wunderlist 2.0 en nog veel meer.


AG Snapchat iPhoneSnapchat – Hoogstwaarschijnlijk ken je Snapchat nog niet van naam, maar er is een kans dat dat gaat veranderen. De applicatie is sterk in opkomst onder Amerikaanse jongeren en Benchmark Capital, een van de investeerders achter de populaire foto-app Instagram, heeft er net 10 miljoen dollar in gestoken. En dat niet alleen: maandagochtend gaat zelfs het gerucht dat Facebook de functionaliteit wil kopiëren. Wat Snapchat zo populair maakt? Je kan er foto’s en video’s mee versturen die één keer door de ontvanger bekeken kunnen worden en daarna niet langer zichtbaar zijn. De app heeft ook wel de bijnaam ‘teen sexting app’.
Downloaden: Snapchat (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG OpenLabel iPhoneOpenLabel – Wanneer je met Foursquare incheckt op een locatie, krijg je de positieve en negatieve kanten van de plek erin meteen te lezen. Dat is wat de nieuwe iPhone-app OpenLabel wil bereiken met producten. Met de applicatie kan je een streepjescode scannen en zodra je dat gedaan hebt, krijg je te zien wat andere gebruikers erover zeggen. Zelf kan je in de app ook een product aanbevelen of afraden, en geef je meteen aan waarom. Zo wil de app een publiek platform voor consumenten en organisaties worden.
Downloaden: OpenLabel (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG IENS iPhoneIENS – De restaurantsite IENS.nl heeft eindelijk haar officiële applicatie voor de iPhone op de schop gegooid. IENS.nl is een nieuw uitgebrachte toepassing die geoptimaliseerd is voor het scherm van de iPhone 5 en visueel ook weer bij de tijd is gebracht. Met de applicatie kan je reserveren bij restaurants nadat je zoekt op openingstijden, adres, keuken, en beoordelingscijfers voor het eten, het decor en de service. Je kan direct zoeken naar restaurants die op dat moment nog een tafel voor je vrij hebben.
Downloaden: IENS.nl (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG RTL Nieuws mobile iPhoneRTL Nieuws mobile – RTL Nieuws heeft zojuist haar nieuwe nieuws-app uitgebracht voor de iPhone. Die zou vanavond in het journaal pas worden aangekondigd en dinsdag pas beschikbaar komen, maar is nu al gesignaleerd in de App Store. De applicatie RTL Nieuws Mobile is speciaal ontworpen voor de iPhone en is dus geen universele app. Het maakt gebruik van de truc waar NU.nl om bekend staat: nieuws in verschillende categorieën eenvoudig en snel onder elkaar.
Downloaden: RTL Nieuws Mobile (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG YouTube Capture iPhoneYouTube Capture – Google heeft de app YouTube Capture uitgebracht, waarmee je makkelijker video’s kunt opnemen en uploaden. De app is bedoeld om snel filmpjes te kunnen maken, kleine bewerkingen te doen en een muziekje toe te voegen. Je kunt kleuren corrigeren, het beeld stabiliseren en formaat veranderen. Vervolgens deel je de video op YouTube, Google+, Facebook en Twitter. Bij het opstarten van YouTube Capture kun je meteen beginnen met het maken van een nieuwe video.
Downloaden: YouTube Capture (gratis, iOS 5.1+)

AG Ticker for Twitter iPhoneTicker for Twitter – De iPhone stil naast je laptop terwijl je aan het werk bent? Het kan leuker, of efficiënter. Ticker for Twitter is een app van de in de Amsterdam woonachtige Ivan Vasic en is niet bedoeld om intensief bij te houden en je Twitter-cliënt te vervangen, maar toont tweets op de iPhone als een screensaver. Met ingang van de laatste update, kan je zeggen dat de applicatie volledig is geworden. Behalve je timeline, kan je vanaf versie 1.1 ook zoekopdrachten, hashtags en je mentions volgen. Daarnaast kan je interessante links in tweets meteen doorsturen naar Instapaper en Pocket.
Downloaden: Ticker for Twitter (€1,79, universele app, iOS 6.0+)

AG Oliebol iPhoneOliebol – Je wilt rond de jaarwisseling niet met zompige meelballen zitten natuurlijk. De iPhone-app Oliebol helpt je de goede bollen te lokaliseren, maar als dat geen prio heeft, helpt de applicatie je überhaupt al met het vinden van oliebollen. De toepassing indexeert alvast de bekendste oliebollenkramen in het land en het kost maar weinig moeite er handmatig een aan toe te voegen. Inclusief locatie op kaart en natuurlijk een sterrenwaardering van de bol.
Downloaden: Oliebol (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG Wunderlist iPhoneWunderlist 2.0 – De populaire gratis takenlijst-app Wunderlist is zonet voorzien van een grote 2.0-update. Die geeft de applicatie een nieuwe lik verf waardoor hij er strakker en moderner uitziet. De app is geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5 en ontwikkelaar 6 Wunderkinder belooft bovendien toegenomen snelheid en stabiliteit. Qua functionaliteit is de app ook flink uitgebreid: je kan taken nu herinneringen en subtaken geven, en je kan instellen dat een taak getimed terugkeert.
Downloaden: Wunderlist (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Touring MobilisTouring Mobilis 4 – Er is een totaal nieuwe app is uitgebracht voor de verkeerssituatie op de wegen in België. Ontwikkelaar HixField heeft versie vier van Touring Mobilis als nieuwe en aparte iPhone-app uitgebracht, in plaats van als update. Touring Mobilis 4 is een universele app voor zowel de iPhone als iPad, en toont het verkeer op alle snelwegen en de belangrijkste andere wegen in het land. Je kan de informatie een week lang gratis realtime opvragen, daarna wordt de informatie aangeboden met twee uur vertraging.
Downloaden: Touring Mobilis (gratis, universele app, iOS 5.0+)

AG Pocket Habbo iPhonePocket Habbo – De onder tieners populaire visuele chat-applicatie Habbo Hotel heeft een officiële app uitgebracht voor de iPod touch en iPhone. Die is inmiddels een paar dagen verkrijgbaar, maar vanaf nu start Habbo Hotel de promotie er omheen. In Pocket Habbo kan je geen hotelkamer maken en door de verschillende vertrekken van het hotel lopen, maar kan je wel chatten met andere Habbo-gebruikers. Dankzij pushberichten is Pocket Habbo de eerste mogelijkheid van de dienst om andere leden ook te benaderen als ze niet online zijn. De toepassing laat zich qua opzet vergelijken met WhatsApp Messenger.
Downloaden: Pocket Habbo (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG FlickStackr iPhoneFlickStackr – Het is een week geleden dat de fotosite Flickr met een totaal vernieuwde iPhone-app kwam die zich eindelijk kan meten met de grootste concurrenten, zoals Instagram. Met nieuwe functies heeft eindelijk functies als foto’s uploaden, groepen benaderen en sets beheren aan boord. De voorheen voornaamste Flickr-app heeft echter niet stil gezeten. FlickStackr 3.0 introduceert uitgebreide opties om de foto’s erop te beheren. Je kan collecties aanmaken, organiseren en verwijderen in de app.
Downloaden: FlickStackr for Flickr (€1,79, universele app, iOS 5.0+)

AG TripLingo iPhoneTripLingo – Of je nou aan de meest keurige etiquette moet voldoen in een zakengesprek of op straat de weg wijst: de nieuwe iPhone-app TripLingo helpt je er graag mee op weg. De applicatie biedt meer dan 1200 zinnen per taal, en geeft per zin aan hoe je die formeel, informeel of zelfs in schuttingtaal kan uitspreken. De applicatie is uitgevoerd in het Engels en kan vanaf daaruit vertalen naar Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Mandarijn, Japans, Koreaans, Hindi en Hebreeuws. Elke taal wordt begeleid door een woordenboek, een vertaler, algemene cultuurinformatie en lijsten met zinnen en flashcards. Er is ook een mogelijkheid direct contact op te nemen met een tolk.
Downloaden: TripLingo (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Ag Scrobbler for iOSScrobbler for iOS – De muzieksite Last.fm heeft een muziek-app uitgebracht op de iPhone die de muziek op je iPhone en iPod touch op een andere manier kan afspelen. Scrobbler for iOS is bijgewerkt naar versie 1.1, die ervoor zorgt dat de muziekspeler standaard in beeld staat en ook herhaalde tracks logt voor je luistergeschiedenis op Last.fm. Als je een account op de site hebt, kan je inloggen in de app en daarmee de muziek die op je iPhone staat, op meerdere nieuwe manieren luisteren.
Downloaden: Scrobbler for iOS (gratis, universeel, iOS 5.0+)

iOS Rockmelt iPhoneRockmelt – Webbrowser Rockmelt was al enige tijd beschikbaar voor de iPad, maar na de laatste update van de app kun je hem ook op je iPhone gebruiken. De app kan als gewone browser gebruikt worden, maar heeft ook een aantal sociale haken. Zo kun je inloggen op sociale media om makkelijk iets te delen of om bij een zoekterm in één keer alles rond het onderwerp van verschillende sites te zien. Rockmelt voor iPhone is volgens de ontwikkelaar zo ontworpen, dat je bijna alles met je duim kunt doen op ook het langere iPhone 5-scherm
Downloaden: Rockmelt (gratis, iOS 6.0+)

AG MyScript CalculatorMyScript Calculator – Er is een nieuwe rekenmachine-app voor de iPhone, en een bijzondere ook. In MyScript Calculator friemel je niet met knopjes voor berekeningen en je hoeft ook niet te vegen naar andere schermen om die ene functie op te sporen. Nee: MyScript Calculator laat je wiskundige opdrachten en rekensommen gewoon invoeren door op het beeld te schrijven. De Sinus van 53? Schrijf Sin 53 met de hand en de applicatie toont het resultaat. Een formule? Staartdeling? Wortel? Gewoon uittekenen!
Downloaden: MyScript Calculator (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG Camera Bag 2CameraBag 2 – Niet Instagram en zelfs niet Hipstamatic was de eerste foto-app met vintage kleurenfilters op de iPhone. Dat was CameraBag. Na de release in september 2008 ontketende de app een gigantische stroom aan apps die ook filters op foto’s toevoegde en inmiddels is er geen app meer voorhanden waarin je géén eenvoudige kleurenbewerkingen kan doen in de vorm van filters. Nu heeft ontwikkelaar Nevercenter CameraBag 2 uitgebracht. De eerste kleurenfilter-app op iOS heeft dus een opvolger gekregen.
Downloaden: CameraBag 2 (gratis, iPhone 4+, iOS 5.0+)

Ag Wiselist iPhoneWiselist – Als je het aankomende jaar ingaat met het voornemen meer te organiseren, zijn er nogal wat todo-apps voor de iPhone waar je mee aan de slag kan. Wiselist is een van de nieuwste toevoegingen in het overvolle genre van takenlijst-apps. De applicatie is niet universeel en je kan er geen lijsten mee delen, maar daarvoor wordt gecompenseerd met andere specifieke mogelijkheden. Zo kan je taken fraai categoriseren en kan je bestanden vanuit je fotoalbum of Dropbox toevoegen.
Downloaden: Wiselist (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

AG Facebook Poke iPhoneFacebook Poke – Facebook heeft vanavond de app Poke aangekondigd, een nieuwe app waarmee je berichten, foto’s en video’s naar vrienden kunt versturen. Het bijzondere aan de app is dat de berichtjes na 10 seconden verdwijnen. Poke is vergelijkbaar met Snapchat, een dienst die onlangs al een iPhone-app uitbracht. We schreven onlangs al dat Facebook ook een dergelijke app wilde uitbrengen, die bijvoorbeeld handig is voor sexting. Dat wil zeggen: het versturen van expliciete foto’s en berichten waarvan je niet wilt dat ze je tot in lengte van dagen blijven achtervolgen. Facebook’s antwoord hierop heet: Poke.
Downloaden: Facebook Poke (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.