Ontwikkelaars mogen screenshots in App Store niet tussentijds wijzigen

Ontwikkelaars mogen na goedkeuring van een app niet meer de screenshots wijzigen. Apple wil daarmee waarschijnlijk app-scams voorkomen, waarbij nep-apps met bekende namen

app-ontwikkelaars-screenshotsApple heeft via het webportaal voor iOS-ontwikkelaars bekendgemaakt dat screenshots in de App Store niet meer zomaar mogen worden aangepast. Vanaf 9 januari geldt: zodra een app is goedgekeurd mogen screenshots niet meer worden gewijzigd. Pas wanneer je een nieuwe binary (nieuwe versie van de app) opstuurt naar Apple mag je deze gegevens weer wijzigen. Dit is waarschijnlijk gedaan om app-scams zoals deze te voorkomen. Ontwikkelaars maken daarbij een simpele iOS-app en sturen die naar Apple. Zodra de app is goedgekeurd wijzigen ze de naam, de screenshots en de omschrijving. Zo kan het gebeuren dat er nep-apps met namen als Installous, Cydia en Halo 4 in de App Store kunnen verschijnen.


Ontwikkelaars die op deze manier mensen proberen op te lichten kopen meestal honderden nepreviews van 5 sterren, zodat ze prominent in de App Store komen te staan. Goedgelovige mensen kopen de extreem hoog gewaardeerde app en het geld stroomt binnen. Apple verbood ontwikkelaars eerder al om na goedkeuring van een app op een later moment de gelokaliseerde omschrijving toe te voegen of te wijzigen. Door de nieuwe maatregel lijkt het nog steeds mogelijk om naam en (Engelstalige) omschrijving te wijzigen.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.