Japans praten tegen je iPhone: ‘Speeek!’

De Japanse operator Softbank heeft een applicatie uitgebracht, waarmee je Japans kunt praten tegen je iPhone. Speeek vertaalt dit naar keuze naar Engelse of Chinese zinnen.

speeekHet lijkt alsof we de laatste tijd een fascinatie hebben met Japan, maar dat is slechts schijn. Er kwamen toevallig wat Japanse applicaties voorbij zoals Dance Dance Revolution en een sushi-encyclopedie. Speeek is bedoeld voor Japanners die geen Engels spreken: de applicatie herkent wel 1.500 gesproken Japanse zinnen en vertaalt deze naar Engels of Chinees.


Een soort Google Translate voor op zak, maar dan beperkt tot basiszinnetjes als ‘hallo, hoe maakt u het’ en ‘bedankt voor de moeite’. De applicatie kost 1.800 yen, dus ongeveer $20 en is ook geschikt om te testen of de cursus Japans zin heeft gehad. De applicatie wordt aangeboden door de Japanse operator Softbank. Wil je de applicatie kopen, dan zul je een Japans iTunes-account moeten openen. Hoe dat moet hebben we bij het nieuwtje over Dance Dance Revolution uitgelegd.

BBSS via DVICE

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 december 2008 om 21:42
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.