Lode Runner Classic na bijna 30 jaar op iPhone verschenen

lode-runner-iphoneRetrogamers moeten zeker eens een blik werpen op de nieuwe iOS-game Lode Runner Classic. Nieuw? Nou ja, het origineel dateert al van de Apple II en kwam in 1983 beschikbaar. Gelijktijdig verscheen er nu een iOS-versie en een Android-versie van de game. Met de vertrouwde graphics, maar wel met wat aanpassingen in functionaliteit. Tozai heeft de game met 150 levels uitgebracht, met authentieke gameplay waarbij je statische doolhofachtige levels door moet werken. Je bent de enige speler en moet aan vijanden ontsnappen terwijl je over platformen rent en klimt. Je hebt het daarbij gemunt op stapels goud.

Nieuw zijn de spelvarianten Expedition en Time Attack. Als je wilt kun je inzoomen op het scherm rondom het snel rennende mannetje. Afhankelijk van je ervaring met het spel kun je de snelheid verhogen of verlagen. Verder kun je de kleur van de werelden veranderen, de controls aanpassen en je scores bekijken op een wereldwijd leaderboard. Dat was in het origineel nog niet denkbaar. Douglas E. Smith, de bedenker van Lode Runner, had niet verwacht dat de game nog steeds gespeeld zou worden op een geavanceerd platform zoals de huidige smartphones, meer dan 25 jaar nadat de game is ontstaan.

Downloaden: Lode Runner Classic (€2,69, iPhone, iOS 5.0+)

Categorie(ën): Games (App Store), Gaming
Tag(s): ,

16 reacties op “Lode Runner Classic na bijna 30 jaar op iPhone verschenen”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Jawel destijds op de Apple II helemaal grijs gespeeld.

 • Loderunner by Bröderbund… wow, gaaf spel was dat! Maar 2,69… hmm, pittig prijsje wel.

 • Er is aantal jaar geleden al een lide runner clone verschenen in de appstore, heb het toen aangeschaft maar de naam is me ontschoten :)

 • Origineel geplaatst door Jurgen
  Loderunner by Bröderbund… wow, gaaf spel was dat! Maar 2,69… hmm, pittig prijsje wel.

  Hier kan ik dus echt niet tegen!
  Als je naar pc spelen kijkt dan zal dit spel al gauw 4/8euro kosten. Ook bijvoorbeeld het spel real racing 2, 4€ op iPod op de mac 20€ dus niks pittig. En je hebt her geld er best wel voor.
  Altijd maar zorgen maken wat er van je creditcard word afgeschreven. Zucht -_-

 • Een intensieve gamer ben ik niet, maar zo’n heerlijke retro game lijkt me wel wat! :D

 • @Toine Enzo: Ja joh, we zijn verwend met prijsjes van 0,79 € tegenwoordig en gratis apps…

 • Pittige prijs – jammer. Je hebt helemaal gelijk Jurgen..

 • Leuk spel, mooi dat er op gewezen wordt dat dit spel te krijgen is. Als sommige het spel te duur vinden, koop je hem niet. Niet alles in de wereld is onder een Euro te krijgen. Soms lijkt t wel of Apple bezitters een synoniem voor gieren zijn.

 • @Marcus: Ja, voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, heet dat. Maar serieus, dit bedrag neertellen voor een remake van een 8-bits spelletje? Soms lijken de gamedevelopers wel wat op inhalige gieren…

 • @Jurgen: “Dit bedrag”, wow, waar gaat dit heen?! Het is maar 2,69 hoor, doe eens normaal man. Soms lijken gebruikers wel inhalige gieren bedoel je.

 • Leuke game met hoge nostalgische waarden :)
  Ik snap alleen dat geneuzel over de prijs niet, het spel is even duur als een biertje! waar hebben we het over?!?!?!

 • @Jurgen: Dan koop je het spel niet. Alles heeft zijn waarde. Als ik in een winkel loop en t is naar mijn mening te duur, koop ik t niet. Geen discussie. Dit spel vind ij het geld wel waard, dus koop ik het. Voor 10 euro vobd ik t teveel. Alles heeft voor iedereen een waarde.

 • 2,70 voor een 8bit spelletje ?
  De maker/ontwerper is van de pot gerukt.

  Deze zou gewoon gratis moeten zijn.

 • @Barry55: Dan koop je het niet. Die van de zoals jij het noemt vd pot gerukt ontwerper zal het een zorg zijn.

 • Mogen mensen tegenwoordig hun mening niet meer kwijt over de prijs zonder dat ze allerlei haatreacties krijgen?

  Mij lijkt het me een leuk spel, maar ik vind het te duur.

 • spel is geschikt voor iPhone en iPad volgens de beschrijving in de Appstore dus ik was al blij met mn slechte oogjes :-) maar na download blijkt alleen voor iPhone geschikt… bummer…..

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties