Hack: auto starten met sms vanaf je iPhone

auto-starten-iphoneHet is koud en je hebt geen zin om in de kou naar je auto te lopen, waar je vingers afvriezen zodra je het stuur aanraakt. Op afstand de motor starten zou wel lekker zijn. Maar ja, dat is niet bij alle auto’s mogelijk en kost geld. Will O’Brien bedacht iets anders. Hij start zijn auto met de iPhone door een sms’je te sturen. Als je handig bent kun je het zelf maken, maar dan moet je wel twee rechterhanden hebben.

Will gebruikte een iPhone met jailbreak, een Arduino en nog wat andere componenten. Om te voorkomen dat anderen de auto kunnen starten gebruikt Will een pincode van vier cijfers. De Arduino voert het commando uit en de telefoon stuurt een sms’je terug met de tekst ‘Executed’. Drie minuten later loop je naar de auto die dan al heerlijk warm is. Op BioBug lees je hoe je het aanpakt. Er zijn al vaker leuke projecten met de Arduino gedaan, bijvoorbeeld een Arduino-deurbel die foto’s naar je iPhone stuurt en Beeri, waarbij je met Siri een biertje kunt bestellen.

Categorie(ën): Tweaks
Tag(s): ,

25 reacties op “Hack: auto starten met sms vanaf je iPhone”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • En dan vooral (wat ik altijd doe) de versnelling in z’n 1 zetten bij parkeren. Heb je een warme auto met een deuk…

 • Ja Rens, met deze vorst staat die van ons ook niet op de handrem maar in z’n eerste.
  @Gonny: is kop niet beter ‘sms náár je iPhone?

 • Als ik het goed begrijp moet je de iPhone in de auto achter laten. Denk dat de auto ‘s morgens erg koud zal zijn en niet zal starten. iPhone gejat……

 • Ik denk dat deze link een betere oplossing is.

 • Is een optie bij Volvo. Er zullen vast meer automerken zijn die dit hebben.

 • Aan iedereen hierboven die z’n auto in z’n 1 zet.
  Dit is verzonnen door een Amerikaan, en die rijden dus (bijna) allemaal in een auto met automaat, die je dus in z’n P zet als je parkeerd en ze gebruiken daar geen handrem.

  Hier is het wat lastiger met de handgeschakelde bak.

 • General Motors heeft dat ook al een poosje.
  En vooral in Amerika is het in veel modellen vrij eenvoudig later in te bouwen.

  Maar daar ging het hier niet om. Deze man heeft het zelf gedaan. Moet je wel twee iPhones bij de hand hebben, maar daar kan een oude afgedankte 3G mooi voor dienen.

 • Origineel geplaatst door Theo
  Ja Rens, met deze vorst staat die van ons ook niet op de handrem maar in z’n eerste.

  Dan heb je nog een ouwe meuk auto met trommelremmen achter? Zal toch wel niet. Moderne auto blijft echt geen water meer in de handremkabel staan.

 • Ik laat de auto altijd in zn 1 staan. Dan slaat hij gelijk af als ik dit doe haha.

 • Origineel geplaatst door Bones
  Dan heb je nog een ouwe meuk auto met trommelremmen achter? Zal toch wel niet. Moderne auto blijft echt geen water meer in de handremkabel staan.

  Wat heb jij dan zo’n hyper moderne fantastische prius?

 • Degene die dit geloven moeten nog meer Fanta drinken en/of meer films kijken.!

  Maar ik weet niet hoor, maar door de auto 3 min stationair te laten draaien word ie echt niet warm van.

 • Ik heb daar een standkachel voor :)

 • S ochtends kwartiertje voor vertrek auto aan, kachel vol laten blazen, kopje koffie, broodje en dan lekker in een warme auto op school aan.

 • Origineel geplaatst door Bones
  Dan heb je nog een ouwe meuk auto met trommelremmen achter? Zal toch wel niet. Moderne auto blijft echt geen water meer in de handremkabel staan.

  Ook schijfremmen en handremkabels daarheen vriezen vast hoor.

  groeten, een wegenwachter.

 • @Bones: ook moderne auto’s hebben handrem kabels hoor die bedienen de remklauw mechanisch (gescheiden parkeer/noodrem zoals wettelijk verplicht) en afstandstarten is al tientallen jaren mogelijk meestal bij aftermarket beveiligingssystemen.

 • (Red.) Trolling.

 • bij de laatste nieuwe auto’s bestaat er de optie ; parkeerverwarming :)

 • Haha, handbakken….
  Nederlanders zitten nog steeds vastgeroest als het om oude sprookjes gaat: automaten zijn traag en gebruiken meer. Leuk voor ouderen, niet sportief e.d.
  Gelukkig al jaren achterhaald. Automaten rijden stukken fijner, sneller, slaan niet af bij stoplichten, zet je bij parkeren inderdaad in P en kun je dan dus ook op afstand starten als je die optie in wilt bouwen.

  Ontopic: Met een iPhone starten is lollig, maar met je alarm remote kan het dus meestal ook (optie). Lijkt me dus redelijk overbodig om daar een extra iPhone voor te gebruiken.

 • Dit lijkt me weer zo’n hack om te laten zien dat het kan, maar uiteindelijk niemand die dit dagelijks gaat gebruiken (o.a. omdat je je iPhone in je wagen moet laten liggen om dan met een ander toestel een sms te sturen).

  @Ron E: Wagens met automatische transmissie verbruiken wel degelijk meer dan de variant met handmatige transmissie. Sla de specificaties van diverse auto’s er maar eens op na. Bovendien heb je minder controle over je wagen en wordt het autorijden zo nogal een passief gebeuren, vandaar de opvatting dat dit eerder iets voor bejaarden of gehandicapten is.

  (Red.) Reactie op trol verwijderd.

 • @Ron: Heb je weleens van 2 tronic gehoord, automaat zonder meerverbruik, een electrisch hydrolisch bestuurde handbak, SUPER.
  Te koop bij oa een bekend Frans automerk :-)

 • @Nick: Specificaties zijn nooit haalbaar in de praktijk. In werkelijkheid maakt het weinig tot niets uit en is onderling verschil meer afhankelijk van de rijstijl. maar op papier heb je gelijk.
  Een automaat heb je tegenwoordig net zo in de hand als een handbak, als je dat wilt hoor. Je hoeft echt niet alleen maar in “D” te rijden! 6-7 en zelfs 8 bakken zijn er. En DSG ‘s schakelen sneller dan je met een handbak kunt. Kortom smaken genoeg.
  On topic: je kunt ze allemaal van remote starters voorzien als je dat wilt.

  @Hans Willems: 2tronic had ik nog niet van gehoord, maar er zijn inmiddels al vele varianten op automatisch rijden. Waarmee ik maar bedoel dat die technieken allemaal veel nieuwer en geavanceerder zijn dan dat oude klutsen en koppelen :-)
  Maar dat kwartje (Euro-dubbeltje?) valt traag in NL…

 • Altijd weer grappig hoe een eenvoudig topic-je reacties uitlokt van het niveau: “wie weet wat, wie weet er meer en wie weet het meest”.

 • Het is om meerdere redenen onwenselijk om je auto op te warmen door hem stationair te laten draaien. Ten eerste is het funest voor je uitlaat omdat de gassen maar half verbranden. Ten tweede is het slecht voor het milieu. Ten derde veroorzaak je overlast met stank en een zeurend gebrom.

  Je kunt beter een electrisch kacheltje plaatsen met een timer erop. Verlengsnoertje, klaar. Deze heb je trouwens ook oplaadbaar.

 • @Barry55:
  mijn auto is op 3 minuten wel al warm hoor. niet om te zeggen dat ik me jas kan uit doen, maar toch beter dan zonder te starten… :)

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties

move expand

Extern nieuws