Twitter kondigt videodienst Vine aan, iPhone-app meteen beschikbaar

vine iphoneTwitter heeft zojuist Vine officieel aangekondigd, een nieuwe manier om video direct te delen via tweets. Eerder vandaag schreven we al dat Twitter de nieuwe videodienst zou lanceren. De Vine-app is per direct beschikbaar in de App Store. Vine kan worden gezien als een antwoord op Instagram, maar dan voor video. Het is een concurrent voor bestaande diensten zoals Viddy en Socialcam. Het bleek dat Twitter al langer nadacht over een eigen videodienst: afgelopen oktober namens ze Vine Labs over, die al een app hadden ontwikkeld waarmee je video’s kon delen. De app is losstaand te gebruiken, waarbij gemaakte video’s direct kunnen worden ingebed in Twitter-berichten. Ze spelen automatisch af als je iemands berichtenstroom bekijkt. De filmpjes zijn eigenlijk niet meer dan animated gifs, die zich steeds herhalen.

Vine-video’s zijn ook te bekijken op een aparte Vine-webpagina. Dick Costolo, CEO van Twitter, deelde als eerste een videoclipje via Vine, waarin hij laat zien hoe je steak tartare maakt. Het verschil met de meeste andere video-apps is dat je bij Vine steeds korte stukjes video opneemt en die samenvoegt tot een 6-seconden durende video. Bewerken is niet nodig. Het levert filmpjes op die leuk zijn om te delen, maar geen Oscar zullen winnen.

Downloaden: Vine (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Tag(s): , ,

9 reacties op “Twitter kondigt videodienst Vine aan, iPhone-app meteen beschikbaar”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Geinstalleerd . Maar vind het raar dat hij mijn volgers niet ziet. Hij vind ze niet zegt hij. Raar.

 • Crasht zodra ik op de twitter site “Authenticate” druk met correcte gegevens van mijn account..

 • Ja, bij mij ook

 • Dacht heel even aan het doodgeboren kindje photovine van google

 • @Michael: Jup, precies hetzelfde hier. Ook niks over terug te vinden op internet.

 • Uhm, waarom niet gewoon in de Twitterapp stoppen dan als het toch voor Twitter is..

 • Wat een drama om in te loggen met je Twitter-account. Klapt er elke keer uit.

 • Vine is echt leuk!
  Vine: Tim Smits

 • Vine draait goed op mijn iPhone 4 (met iOS 6.0.1), maar op mijn iPhone 5 (iOS 6.0.2) klapt ie er direct na het openen uit. Kan er met geen mogelijkheid inkomen. Heel vervelend, want de app is leuk en gemakkelijk te bedienen.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties