Moves: gratis iPhone-app meet lichaamsbeweging zonder dure accessoires

moves iphoneAls sportieve iPhone-bezitter heb je keuze uit tientallen armbandjes, horloges en clips waarmee je je hoeveelheid lichaamsbeweging kunt meten. De meeste kosten rond de 100 euro en dat werpt een drempel op. Als het niets is of niet meer gemotiveerd bent, ben je een behoorlijk bedrag kwijt. Moves is een gratis iPhone-app, die mensen wil helpen om hun lichaamsbeweging te meten en daarvan een dagboek bij te houden. Moves maakt een tijdlijn aan, waarop je kunt zien wanneer je aan het wandelen, fietsen of hardlopen bent geweest. Maar Moves ziet ook wanneer je in het openbaar vervoer zit of op je werk stilzit op een bureaustoel. Dat levert een tijdlijn op, waarmee je precies je dagbesteding en de hoeveelheid lichamelijke activiteiten kunt analyseren. Moves koppelt het ook aan locaties, bijvoorbeeld je werkadres.

De app gebruikt speciale technieken om de batterijbelasting zo laag mogelijk te maken. Je zou Moves kunnen zien als een alternatief voor de FitBit, Nike FuelBand en Jawbone Up, met als voordeel dat je niets hoeft te kopen. Ben je na een week al wel weer klaar met je goede voornemens, dan hoef je je niet schuldig te voelen over de aankoop van een duur armbandje.

moves iphone fitnessMoves komt uit het Finse Helsinki en wordt gemaakt door ProtoGeo, dat onder leiding staat van Sampo Karjalainen, een designer die medeoprichter was van Habbo Hotel. Moves zal apps als Nike+ Running of Runkeeper niet meteen vervangen tijdens het sporten en is voor sommige toepassingen (loopband) niet zo heel nauwkeurig, maar dat geldt ook voor de vele polsbandjes die je kunt kopen. Zit je op de fiets, dan denkt zo’n polsbandje dat je niets zit te doen omdat je je armen nauwelijks beweegt. Bij Moves is er een soortgelijk probleem, maar Karjalainen zegt dat zijn bedrijf slimme algoritmes heeft bedacht om toch de activiteiten van elkaar te kunnen onderscheiden. Het idee is dat je de app elke dag op de achtergrond laat draaien, terwijl de iPhone in je broekzak zit. Per week zie je hoeveel stappen je hebt genomen en hoeveel kilometer je met bepaalde sporten hebt afgelegd. Je ziet ook wat je hoogste score was. In de toekomst zou er nog een fotofunctie aan de app toegevoegd kunnen worden. Een kaart met plekken waar je geweest bent, zit er al in.

De eerste gebruikersreviews van Moves zijn hoog: gemiddeld 5 sterren in de Amerikaanse App Store. De Nederlandse gebruikers (nog geen reviews) zullen de app hopelijk na dit artikel eens gaan proberen.

Downloaden: Moves (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

19 reacties op “Moves: gratis iPhone-app meet lichaamsbeweging zonder dure accessoires”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Proberen waard, maar vrees nu al voor m’n batterij!

 • De app werkt niet met ipod touch.. Weet iemand een manier om hem wel te laten werken??

 • @Joost Schutte: Zou vast wel kunnen met een jailbreak.

 • Hoe kan je alles resetten?
  Sta nu op 132stappen en heb nog niks gelopen

 • @Joost Schutte: Inderdaad, hij werkt niet met iPod Touch vanwege het feit dat de iPod geen GPS heeft. Helaas heb ik hier hetzelfde probleem :/

 • Net even getest en hij wist inderdaad precies te vertellen hoeveel stappen ik heb gelopen. Ben alleen benieuwd of de batterij hier niet heel snel van leegloopt.

 • Ik heb iOS 6.0.1 en heb wel jailbreak maar krijg er geen cydia op… Weet iemand hoe dat kan?? Heb het gedaan met redsnow..

 • Origineel geplaatst door Joost Schutte
  Ik heb iOS 6.0.1 en heb wel jailbreak maar krijg er geen cydia op… Weet iemand hoe dat kan?? Heb het gedaan met redsnow..

  iPod Touch heeft geen GPS. Al kan je dan de app draaien, zal het nog geen accuraat informatie geven.

 • Helaas kan ik hem niet vinden in de app store

 • Even zoeken op protogeo en vinden!

  trouwens de eerste stappen schijnt hij goed te registreren.

 • Blijft de App permanent op de achtergrond draaien, niet maar 10 minute bijvoorbeeld ?

 • Origineel geplaatst door Jim Kroon
  iPod Touch heeft geen GPS. Al kan je dan de app draaien, zal het nog geen accuraat informatie geven.

  Ik weet dat de ipod geen gps heeft maar met jailbreak kan je met een externe gps muis verbinden zodat je wel gps hebt.. Dat heb ik wel eerder gedaan op oudere iOS versies

 • Origineel geplaatst door Henny van Arkel
  Even zoeken op protogeo en vinden!trouwens de eerste stappen schijnt hij goed te registreren.

  Dank je heb hem gevonden

 • @Nigel: Deze app precies er 1 dag opgehad.
  Binnen 10 uur de geheel batterij leeg. Niet gebeld geen berichten verstuurd. 2x Facebook gekeken. Dat zuigt dus behoorlijk

 • Erg interessant. Een dagje geprobeerd, heel grappig. Helaas houdt de accu het inderdaad geen dag vol (iPhone 5).Dus maar weer re-moven nu…

 • @Robbedoes: Ik heb de app gisteren ook de hele dag op de achtergrond laten draaien, waarbij ik de hele dag buiten de deur was (dus weinig gelegenheid om bij te laden). Bij mij ging de batterij ook zo’n 10 uur mee, maar dat vind ik bij mijn intensieve gebruik normaal. Ik merk niet dat de batterij door Moves sneller leeg gaat.

 • @Gonny van der Zwaag: Normaal gesproken kan ik altijd 24 uur met 1 lading doen.
  Dus deze app zorgt bij mij wel voor een hoger gebruik van de accu.

 • Bij mij merk ik ook (iets) meer aanspraak op de batterijreserve. Heb de app nu twee dagen op m’n iPhone 5. Zonder Moves heb ik rond 16.00 uur nog 75 procent en met app is dat zo’n 60 procent. Moves werkt wel heel erg goed: alles wordt vastgelegd. Akelig als je van privacy houdt, maar handig als je terug wilt kijken wat je op een bepaalde dag hebt gedaan. Ben wel benieuwd hoeveel dagen in het geheugen blijven.

 • geen gezeik over de battery beste mensen, het is gewoon een fantastische app, en nog gratis ook

  mijn hardloop-workout heeft ie op minder dan 5% verschil met de Runkeeper meeting, en daarvoor hoef ik de app niet eens apart op te starten.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties