Het nieuwe statussymbool: een iPhone met applicaties

De New York Times heeft een artikel over de iPhone: hoe je laat zien wie je bent en indruk maakt met de apps die je hebt geïnstalleerd.

De New York Times heeft een artikel over de mogelijkheden van mobiele telefoons. Oftewel: hoe je kunt laten zien wie je bent en hoe je indruk kunt maken met de applicaties die je op je iPhone hebt geïnstalleerd.


Meer knopjes dan de cockpit van een vliegtuig? Check. Een calorieënteller? Check. Kun je een fluit mee spelen? Check! De New York Times kondigt een nieuw tijdperk aan voor mobiele telefoons: het is niet langer een modeartikel maar een digitale trukendoos. Een jaar geleden was het nog bijzonder om überhaupt een iPhone te hebben – tegenwoordig moet je alles uit de kast trekken om te laten zien wat je geïnstalleerd hebt. Applicaties zijn dé manier om op te scheppen en op te vallen.

Het artikel vertelt onder andere over een advocaat uit San Francisco, die met Ocarina indruk maakte in een restaurant. Een nieuwe klant waarmee hij een afspraak had, was meteen verkocht. En waarschijnlijk gefrustreerd: hij had namelijk een BlackBerry waarop je geen Ocarina kunt installeren.

Meer info: New York Times

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.