Travel Essentials combineert hotel- en vluchtinformatie in iPhone-app

Travel Essentials iPhone vluchten en hotelsEenvoud troef? Je kan verschillende applicaties op de iPhone installeren voor vluchttijden, hotels lokaliseren en het weer. Met Travel Essentials voor de iPhone kan je de informatie ook onderbrengen in één app. De applicatie heeft onlangs een update gehad waardoor hij voor ons ook relevanter is geworden, omdat je mijlen nu ook als kilometers kan weergeven. De applicatie biedt aparte tabbladen voor je vlucht, het hotel, plaatsen in de buurt en het weer.

Eerst maar eens een vakantie aanmaken in Travel Essentials. Nadat je de vertrek- en aankomstlocatie hebt ingevuld en de data die erbij horen, geef je aan of de vlucht al geboekt is. Zoniet, dan kan je meteen boeken vanuit de app – al word je daarbij doorverwezen naar een site met een beperkt ticketaanbod en kan je niet zelf uitgebreid zoeken en boeken. Zijn de tickets wel geboekt, dan voer je de flight nummers in. Als je die al hebt. Daarna krijg je hetzelfde proces voor het hotel. Al geboekt? Wat is de naam, de check-in datum en het aantal nachten dat je blijft? Als je maar enkele nachten blijft van de trip, kan je nog geen tweede overnachtingsplek invullen, maar dat zal niet vaak op problemen stuiten.

Ben je klaar met de stappen, dan verandert het hoofdscherm van de app in een dashboard. De temperatuur, het weerbeeld, de vluchtstatus en de tijd tot de trip met de lokale tijd aldaar staan er overzichtelijk aangegeven. De andere tabbladen vertellen meer informatie over achtereenvolgens de vluchten (met vliegtijden en verwachte aankomsttijden), het geselecteerde hotel met foto, adres, de locatie op kaart en navigatie er naartoe. In Places zie je informatie van leuke plekken in de buurt via Foursquare, die je kan indelen op categorieën als nachtleven, professioneel, outdoor, shopping en weer-afhankelijk. Plekken zijn voorzien van een foto, adres, directies er naartoe, een telefoonnummer en tips die Foursquare-gebruikers eerder gaven. Handig! Het tabblad Weather ten slotte doet eigenlijk wat elke weer-app doet: temperatuur en het weer de komende vier dagen. Je kan verschillende reizen uitzetten in de applicatie.

Travel Essentials vertrektijden Travel Essentials hotel

Alles bij elkaar opgeteld biedt Travel Essentials genoeg informatie en werkt hij toch overzichtelijk. Met name de afdeling met Places waarin je van alles leest over van alles in de buurt, is handig om geprepareerd te hebben op de momenten dat je internet hebt op de locatie. Je kan gegevens helaas niet offline laden – maar hoeveel hotels hebben eigenlijk geen Wi-Fi? Travel Essentials is een applicatie die precies de goede info bij elkaar pakt. Handig!

Downloaden: Travel Essentials (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Categorie(ën): Reizen (App Store)

3 reacties op “Travel Essentials combineert hotel- en vluchtinformatie in iPhone-app”

↓ Meteen naar reactieformulier

  • De eerste KLM vlucht die ik invoer ziet hij niet en ook het hotel niet wat ik heb geboekt… ben benieuwd of dat nog gaat verbeteren

  • Is niet gratis.

  • Dan werkt TripIt toch een stuk makkelijker (en het is gratis): gewoon je bevestigingsmailtjes van hotel, online reisbureau of vliegmaatschappij forwarden en alles staat in de app zonder een keyboard aan te raken!

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties