iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Trein+ Informatiebord, THX tune-up, Dikke Van Dale en meer

Ontzettend veel apps in de iPhone App Gemist deze week. Triodos Bankieren, ASN Mobiel Bankieren, OetelApp voor carnaval en nog veel meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Montaj kleurenfilter toepassenIn de week dat de SNS Bank in Nederland overheidssteun krijgt omdat het anders allemaal de soep in draait, bespreken we liefst drie bank-apps op iPhoneclub.nl. Met ASN Mobiel Bankieren kan je nu ook met die bank via de iPhone geld overmaken, ABN Amro heeft een urenregistratie-app voor zelfstandige ondernemers uitgebracht en we bespreken eveneens Triodos Bankieren. Die drie en nog veel meer apps van afgelopen week blikken we terug in de App Gemist.


AG Trein Plus Informatiebord iPhoneTrein+ Informatiebord – Na Vertrek HD is er opnieuw een Nederlandse applicatie op de iPhone uitgekomen waarmee je Nederlandse treintijden snel kan zien. En net als de app van Erik van Heck, zie je de informatie ook in Trein+ informatiebord op het treintijden-bord dat je ook vindt op stations. De app maakt gebruik van GPS om dichtstbijzijnde treinstation te lokaliseren. In zowel de liggende als staande houding – een optie die Vertrek HD ontbeert – zie je dan de vertrektijden van het komende uur.
Downloaden: Trein+ informatiebord (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Montaj iPhoneMontaj – De video-app Montaj beleefde een beetje een rare tewaterlating in de App Store. De applicatie kwam officieel 22 januari uit, maar was pas later te downloaden in de Nederlandse App Store. Net als de pas besproken app Adobe VideoBite draait het bij Montaj om het zo simpel mogelijk video laten monteren op de iPhone. In Montaj kan je monteren door de volgorde van shots snel te veranderen of door ze in willekeurige volgorde af te spelen met een schudbeweging. Ook kan je er muziek onder afspelen en er een voice-over bij opnemen.
Downloaden: Montaj (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG Dikke van Dale iPhoneDikke Van Dale/ Grote Van Dale – Het bekende Dikke Van Dale-woordenboek is vanaf nu als iPhone-app verkrijgbaar. Ook de Grote woordenboeken voor Hedendaags Nederlands, Engels, Frans en Duits van de uitgever kunnen worden gedownload. In de Dikke Van Dale vind je, net als in de papieren variant, ongeveer 238.000 trefwoorden en 321.000 betekenissen. Hierdoor is de app ook vrij fors in omvang, ondanks het feit dat er vooral tekst in zit: je zult 183MB moeten downloaden voordat je met de Dikke Van Dale Nederlands aan de slag kunt. Met een prijskaartje van €79,99 kost de app minder dan de 150 euro kostende papieren variant, maar een stuk meer dan de gemiddelde app.
Downloaden:

AG Moxtra iPhoneMoxtra – Er is een nieuwe speler op iOS voor het beheren en delen van je bestanden. In Moxtra voor iPhone en iPad kan je bestanden halen vanaf Dropbox, je computer, Box en je fotoalbum en die plaatsen in virtuele snelhechters (binders). Die binders kan je vervolgens delen met andere gebruikers. Iedereen kan aantekeningen maken in de documenten en audionotities toevoegen. En dat is niet alles: met Moxtra Meet kan je een live audioconferenties houden over alle bestanden. Moxtra is gratis tot en met 20 snelhechters of 2000 pagina’s aan documenten.
Downloaden: Moxtra (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Triodos Bankieren iPhoneTriodos Bankieren – De iPhone-app van de Triodos Bank liet even op zich wachten nadat grotere banken als ING, ABN Amro, Rabobank en SNS al lange tijd een mobiel bankieren-applicatie uit hadden gebracht. Maar de bank heeft zich teruggevochten. Na al langer uit te zijn, beklimt de Triodos Bank nu een stevige positie in de top meest gedownloade apps en ook stromen de lovende recensies binnen in de App Store. Triodos Bankieren heeft als uitzonderlijke eigenschap dat je er niet alleen mobiel mee kan betalen, maar dat je er ook in ziet waar de bank zelf in investeert.
Downloaden: Triodos Bank (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG ZZP Assistent iPhoneZZP Assistent – De Benelux is een aardige leverancier van apps om je urenregistratie mee bij te houden. Onlangs bespraken we al het Belgische TimeSheets, het Nederlandse Coen verzorgt al langer het vastleggen van je werkuren, Workhour Tracker is van Nederlandse afkomst en Moneybird is zelfs een bekende naam geworden. Nu doet ook de bank ABN Amro een duit in dat zakje met ZZP Assistent. Behalve uren, facturen en foto’s van bonnetjes, kan je ook gereden kilometers in de app bijhouden. Je hoeft geen klant van de bank te zijn om de app te gebruiken.
Downloaden: ZZP Assistent (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Bout iPhoneBout – Nog niet genoeg redenen om foto’s te maken met de iPhone? Mooi! De nieuwe iPhone-app Bout houdt fotowedstrijden. Als gebruiker kan je deelnemen aan internationale wedstijden van een fotoopdracht die Bout geeft. ‘Waarom je dieet morgen start’, ‘Waarom je nog steeds single bent’ en ‘De laatste film die je keek’ zijn drietal Engelstalige recente uitdagingen waarop je ook de inzendingen van andere gebruikers beoordeelt met een omhoog of omlaag gestoken duim. Daarnaast kan je ook wedstrijden voor vrienden houden.
Downloaden: Bout (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Snoox iPhoneSnoox – Apps probeerden het en vergingen: een online platform waarop je dingen aanraadt voor vrienden en onbekenden. Fondu verdween van het toneel, Stamped werd overgenomen door Yahoo vanwege louter de technische kennis en het redelijk succesvolle Oink besloot zelf het bijltje erbij neer te gooien. Snoox is de nieuwe iPhone-app bij de gelijknamige website met persoonlijke aanraders voor anderen. De applicatie gaat verder dan aanraders in eten, boeken, muziek, games en films. Zo kan je ook tips delen over mode, kinderartikelen, interieurs, locaties, tech, uitgaan en reizen.
Downloaden: Snoox (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Travel Essentials iPhoneTravel Essentials – Eenvoud troef? Je kan verschillende applicaties op de iPhone installeren voor vluchttijden, hotels lokaliseren en het weer. Met Travel Essentials voor de iPhone kan je de informatie ook onderbrengen in één app. De applicatie heeft onlangs een update gehad waardoor hij voor ons ook relevanter is geworden, omdat je mijlen nu ook als kilometers kan weergeven. De applicatie biedt aparte tabbladen voor je vlucht, het hotel, plaatsen in de buurt en het weer.
Downloaden: Travel Essentials (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

AG ZipaClip iPhoneZipaClip – Een nieuwe instant messaging toepassing voor mensen die waarde hechten aan privacy, zo profileert de nieuwe iPhone-app ZipaClip zich. In de applicatie kan je medegebruikers gratis videoberichten sturen van maximaal dertig seconden. De berichten worden versleuteld met een AES 256-bit encryptie en kunnen ook niet door de makers worden onderschept. Daarnaast heb je als gebruiker de mogelijkheid om verstuurde video’s terug te trekken, waardoor je ze weer ontneemt van de ontvanger.
Downloaden: ZipaClip (gratis met 30 minuten video-opslag en video’s verzenden, iPhone, iOS 5.0+)

AG THX tune-up iPhoneTHX tune-up – THX, het bedrijf dat zich specialiseert in filmstandaarden voor video en audio, heeft een gratis universele iOS-app uitgebracht waarin je de audio in je woonkamer kan optimaliseren. THX tune-up wil je op weg helpen met het zo optimaal mogelijk benutten van je tv, projector en speakers. Foto’s en tutorials moeten je daarmee op weg helpen, of je nou stereogeluid hebt, of een 5.1 Surround-sound systeem. THX Tune-up bevat verder meteen geluiden en kleuren om de africhting te testen.
Downloaden: THX tune-up (gratis ter introductie, universeel, iOS 5.0+)

AG ASN Mobiel Bankieren iPhoneASN Mobiel Bankieren – In navolging van de grote banken en de net op iPhoneclub.nl besproken app Triodos Bankieren, heeft ook ASN Bank een iPhone-app uitgebracht waarmee je mobiel kan bankieren. ASN Mobiel Bankieren is de logische naam van de applicatie die je op de iPhone en iPad inzicht geeft in je rekeningen en recente transacties. Natuurlijk kan je ook geld overmaken via de app. Ook kan je acceptgiro’s inscannen en het gewenste bedrag in de app overboeken.
Downloaden: ASN Mobiel Bankieren (gratis, universeel, iOS 4.3+)

AG Parkshark AmsterdamPark Shark – Parkeren in Amsterdam is volgens veel mensen een ramp. Je betaalt je bovendien blauw. Tijdens een Appsterdam-bijeenkomst kwamen we een app op het spoor, waarmee je makkelijker je parkeerkosten kunt overzien. De app Park Shark is gemaakt met open data van de gemeente Amsterdam. Je vult in waar je wilt parkeren, op welke datum, hoe lang en welke betaalmethoden je wilt gebruiken. De app geeft daarna drie opties. Op honderd meter afstand betaal je bijvoorbeeld €5 per uur, maar als je bereid bent zeshonderd meter te lopen kun je wellicht voor €3 per uur terecht.
Downloaden: Park Shark (gratis, iPhone, iOS 4.0+)

AG Freezic iPhoneFreezic/ ffwd – Een genre apps dat je misschien niet meer nodig hebt, maar altijd leuk is om even mee te nemen: nieuwe muziek-apps. Twee nieuwe applicaties spelen zich in de kijker op de iPhone: ffwd pakt het uiterlijk van de Windows Phone Metro-interface en giet die over de muziek van je iTunes heen. Freezic is een nieuwe applicatie die het downloaden van muziek op internet samenvoegt met de muziek in je iTunes.
Downloaden: Freezic (gratis ter introductie, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: ffwd (€3,59, iPhone, iOS 5.1+)

AG Mijn Cijfers iPhoneMijn Cijfers – Handig: voer je laatste cijfer in dat je krijgt voor een schoolvak en voer hem meteen in in Mijn Cijfers. In de iPhone-app geef je meteen aan hoeveel het cijfer meeweegt voor je totaal. De iPhone-app berekent vervolgens het nieuwe gemiddelde en toont dat cijfer in het hoofdmenu. Daarin zie je al je vakken overzichtelijk onder elkaar, zich voordoend alsof ze met de hand zijn geschreven. Mijn Cijfers is maar een simpele app voor de iPhone en iPod touch, maar dat is misschien nou net de kracht.
Downloaden: Mijn Cijfers (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

AG AT5 iPhoneAT5 – AT5 heeft een eigen iPhone-app uitgebracht. De nieuwe applicatie is gratis te downloaden en past qua eenvoud in lijn met de andere uitingen van de lokale Amsterdamse televisiezender. Je ziet het nieuws er snel onder elkaar. Er zijn slechts twee tabbladen voor het nieuws: één met hard nieuws van de zender en één met door kijkers ingestuurde foto’s. Een onderverdeling van rubrieken zie je enkel onder het menu op de voorpagina. De aanpak is opvallend visueel: elk artikel wordt aangekondigd met een foto op de achtergrond van de artikelkop.
Downloaden: AT5 (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Prizma Wiki Offline iPhonePrizma – Wiki Offline – Prizma – Wiki Offline is een nieuwe app voor de iPhone die offline toegang biedt tot de informatieschat die Wikipedia heet. De Nederlandse variant van de online encyclopedie wordt nog niet ondersteund, maar je kan wel de uitgebreidere database van de Engelse Wikipedia raadplegen. Die neemt in zijn meest uitgebreide vorm 6,58 gigabyte in en dat is nog exclusief afbeeldingen. Die kun je naar wens wel of niet meenemen tijdens het downloaden. Prizma ziet er lekker rustig uit en bedient eenvoudig met veegbewegingen.
Downloaden: Prizma – Wiki Offline (gratis met beperkt artikelaantal, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: Prizma – Wiki Offline Reader (€4,49 met volledige Engelse encyclopedie, iPhone, iOS 5.0+)

AG Kids Moppentrommel iPhoneKids Moppentrommel – De Nederlandse ontwikkelaar Anthony Donker kan je ‘s nachts wakker maken voor een goede mop, lijkt het. Drie jaar na zijn iPhone-app Moppentrommel en drie maanden na de gratis variant Moppentrommel gratis, komt hij met een derde app vol grappen op de iPhone. Kids Moppentrommel richt zich speciaal op de jongere grapjas. De applicatie maakt gebruik van een online database die steeds wordt aangevuld met nieuwe moppen. Kinderen kunnen zelf stemmen op de leukste grappen.
Downloaden: Kids Moppentrommel (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

AG OetelApp iPhoneOetelApp – Nog acht dagen en wat uren en dan is het carnaval. Het verkleedgrage feestgedruis staat al bijna voor de deur. Den Bosch kan niet langer wachten en ontwikkelaar Attiq Lab heeft daarom de OetelApp uitgebracht, naar de naam Oeteldonk die Den Bosch krijgt in de dagen van het feest natuurlijk. De applicatie heeft een gastenboek en een sectie voor feestfoto’s die je kan delen met andere gebruikers. Daarnaast moet je er de weg mee kunnen vinden in Oeteldonk en tref je een agenda. We verwijzen in dit artikel onderaan ook nog even door naar eerder besproken iPhone-apps voor het carnaval.
Downloaden: OetelApp (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG WIndscape iPhoneWindscape – Windscape is een iPhone-app die de stromingen van het weersysteem in beeld probeert te brengen. De app doet dat met gekleurde stipjes in verschillende kleuren, die afhankelijk zijn van de temperatuur. Op een wereldkaart zie je duizenden puntjes, die samen het patroon van wolken vormen en die afhankelijk van de windrichting bewegen zodat een animatie ontstaat. Je kunt inzoomen op een gebied en kijken hoe de windstromingen bij jou in de buurt zijn.
Downloaden: Windscape (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.