Kort iPhone-nieuws: M&M’s oordopjes, iPhone kopen in Engeland, de oorsprong van Microsoft Tag Reader

Drie korte nieuwtjes: Microsoft's Tag Reader is ontstaan uit een wedstrijd die Microsoft slechts $50 kostte; een iPhone in Engeland kopen is erg gunstig geworden en Maxell heeft M&M's oordopjes ontwikkeld.

maxellJe koopt ze niet vanwege de audiokwaliteit, maar omdat ze zo grappig zijn: de M&M’s oordopjes van Maxell. De kans is klein dat je de headset in de winkel per ongeluk voor een zak snoep aanziet, al hebben de makers wel geprobeerd om een zo authentiek mogelijke verpakking te maken. Je hebt de keuze uit vijf kleuren: rood, roze, blauw, oranje en wit. Ze kosten 10 dollar per setje en liggen binnenkort in de winkel.

Tipgever Michaël zag in het programma Editie NL dat de Britse Pond op dit moment erg gunstig staat. Daardoor kunnen we bepaalde producten in Engeland gunstig aanschaffen. Als voorbeeld noemde het tv-programma de Apple iPhone: die kost in Nederland ongeveer €700 maar in Engeland omgerekend €360.


Bij nog veel meer Apple-producten betaal je op dit moment veel minder: op de nieuwe Macbook Pro bespaar je bijvoorbeeld €300, maar hou er wel rekening mee dat er een afwijkend toetsenbord op zit.

Microsoft’s tweede iPhone-applicatie Tag Reader is bescheiden begonnen: Microsoft Tag is niet het resultaat van een honderdduizenden dollars kostend onderzoeksproject uit de labs van Microsoft, maar werd ontwikkeld door twee consultants van Razorfish. Microsoft organiseerde in 2006 een wedstrijd voor innovatieve mobiele applicaties en Tag won daarbij de eerste prijs: een kadobon van $50 voor Starbucks-koffie.

Microsoft

Microsoft is, naast Apple en Google, een van de grootste techbedrijven ter wereld. Microsoft is vooral bekend van de Windows-pc's, maar ook van Office, de Internet Explorer- en Edge-browsers, Xbox en meer. Lees alles over Microsoft op je iPhone, iPad en Mac gebruiken. Microsoft heeft meerdere apps en diensten die voor Apple-gebruikers interessant zijn, zoals Office en Outlook. Hier zie je alles op een rijtje.

Microsoft

Reacties: 52 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.