Nieuwe games: Pudge, Invaders, iShoot en Rick Rocketson

Vier tips voor leuke iPhone-spelletjes: Rick Rocketson, Invaders, iShoot en Pudge
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

pudgeBij platformgames moet je meestal rennen en springen door een 2D-omgeving. Maar de ontwikkelaar van Pudge heeft voor een heel andere omgeving gekozen: onder het wateroppervlak help je een vis door de verschillende levels. Het verhaal speelt zich af in een onderwatergrot waarbij je obstakels en vijanden zoals kwallen moet vermijden. Het leuke is dat je de game ook met z’n tweeën kunt spelen.


InvadersIn plaats van landscape zie je het scherm dan in portretweergave. Pudge ligt op dit moment ter goedkeuring bij Apple, zo geeft ontwikkelaar Binary Hammer aan.

Helemaal nieuw, maar toch een game die weinig toelichting nodig heeft: Invaders, een iPhone-versie van het al uit 1978 daterende spel Space Invaders. Deze versie heeft ouderwetse graphics en is te bedienen via knoppen op het scherm of de bewegingssensoren. Voor 79 eurocent kun je oude tijden laten herleven.

iShootIn opkomst in de downloadstatistieken: de game iShoot Lite, waarbij je net als in Worms moet proberen om de tegenstander weg te schieten. In de gratis versie van iShoot heb je maar 6 van de 25 wapens tot je beschikking, kun je niet in de tank rijden en mis je de fotorealistische landschappen. Doel van het spel is om als speler het langst met de tank te blijven staan.

Rick RocketsonNog een platformspelletje: Rick Rocketson. Deze game heeft 5 dagen na de release al in 12 landen de nummer 1-positie in de App Store behaald. In de game moet de held Rick zien te ontsnappen uit een verdoemd sterrenstelsel. In de gratis versie krijg je 5 levels; de betaalde versie die pas bij de App Store is ingediend bevat 14 levels.

Dit nieuwsitem was oorspronkelijk ingepland voor 12 januari, 19:00 uur, maar is om onduidelijke redenen niet door WordPress gepubliceerd. Nu in de herkansing, maar helaas daardoor wel ietsjes gedateerd.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 22:49
Onderwerpen
,
Categorie
Games

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.