App Store bereikt grens van 15.000 applicaties

Apptism meldt dat de App Store op dit moment het aantal van 15.000 iPhone-applicaties heeft bereikt. Ruim een maand geleden waren dat nog 10.000 stuks.

app_storeVolgens de website Apptism zijn er op dit moment meer dan 15.000 applicaties in de App Store verkrijgbaar voor de iPhone en iPod touch. Bij de vorige mijlpaal van 10.000 iPhone-applicaties ontstond wat onduidelijkheid over de exacte datum omdat de ene website (148Apps) alle applicaties meetelde en een andere website (Appshopper) de applicaties die alweer uit de App Store waren verdwenen of waren geweigerd, achterwege liet.


De huidige mijlpaal van 15.000 apps betekent dat er in iets meer dan een maand 5.000 iPhone-applicaties zijn bijgekomen.

Op 21 oktober maakte Apple tijdens een conferentiegesprek met analisten bekend dat 200 miljoen applicaties waren gedownload. Ruim en maand later lag dat aantal op 300 miljoen applicaties. Rond dezelfde tijd werd ook de grens van 10.000 applicaties gerapporteerd.

Via: Softpedia

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.