Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Nieuwe apps: Coolgorilla Phrasebooks, TypeIt4Me, XenApp

Drie nieuwe applicaties: XenApp waarmee je Windows-applicaties op de iPhone kunt gebruiken, gesproken taalgidsen van Coolgorilla en TypeIt4Me, waarmee je snel teksten kunt intikken.

PhrasebookOntwikkelaar Coolgorilla heeft via de App Store een serie audiotaalgidsen uitgebracht. De Talking iPhone Phrasebooks kosten $1 per taal en ingesproken door mensen met een native uitspraak. De tekst verschijnt tegelijk op het scherm. De Coolgorilla Phrasebooks kunnen vertalen van Engels naar Frans, Duits, Grieks, Italiaans, Japans, Portugees en Spaans (dus gee Nederlands). De taalgidsen bevatten 500 geluidsbestanden per stuk en zijn via de App Store te krijgen.


Op Macworld 2009 was een applicatie te zien die binnenkort in de App Store komt. TypeIt4Me is een iPhone-applicatie waarmee je steeds terugkerende teksten snel kunt invoeren, net zoals bijvoorbeeld met TextExpander of Typinator. Met een paar toetsaanslagen kun je een complete tekst invoeren. Ontwikkelaar Ettore Software heeft nog geen prijs bekendgemaakt.

Citrix heeft op Macworld de applicatie XenApp laten zien: hun versie van de XenDesktop waarmee je Windows-applicaties op je iPhone kunt gebruiken. Volgens Citrix-ontwikkelaar Chris Fleck heeft Apple positief gereageerd op het product, al is er nog steeds niet duidelijk wanneer XenApp voor het publiek beschikbaar komt. Hieronder is een video te zien, gemaakt op de beurs door iPodNN.

Click here to display content from blip.tv

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.