Tapulous draait goed: break-even in december

Tapulous is goed bezig: ze gingen tussen september en december van nul inkomsten naar break-even. De nieuwste game Tap Tap Revenge II staat ook inmiddels op de rol.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

tapulousHet is niet alleen maar kommer en kwel bij ontwikkelaars. Tapulous CEO Bart Decrem heeft een e-mail aan investeerders gestuurd waarin hij ze bijpraat over de huidige stand van zaken. Het bedrijf maakt onder andere de applicaties Tap Tap Revenge, Twinkle en Tweetsville. Van Tap Tap Revenge zijn 5 miljoen stuks geïnstalleerd en het is daarmee de op twee na populairste applicatie in de App Store, na Facebook en Pandora. Tapulous heeft 100.000 betalende klanten en dankzij hen lukte het om in slechts drie maanden break-even te draaien: in september waren er nog geen inkomsten, in december was het bedrijf uit de kosten.


Op 31 december wist Tapulous nog eens $1 miljoen extra binnen te slepen, bovenop de ruim $1,8 miljoen die investeerders al in het bedrijf hadden gestoken. Is dat dan misschien de succesformule: een goed idee en een flinke zak geld er tegenaan gooien?

De rest van de e-mail beschrijft voornamelijk hoe extreem populair de App Store is en dat er niet één maar twee apparaten zijn waar Tapulous voor ontwikkelt (we hebben het vaak over de iPhone, maar de iPod touch is natuurlijk net zo belangrijk). Games zijn de meest populaire productcategorie in de App Store: na zes maanden zijn er 3x meer games in de App Store dan er voor de Nintendo DS en 5x meer games dan er voor de PSP beschikbaar zijn.

In februari gaat Tapulous een opvolger van Tap Tap Revenge uitbrengen, die simpelweg Tap Tap Revenge II heet.

Via: Techcrunch

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.