Archiveer en bekijk sms-berichten op de Mac met Syphone

Syphone is een tool waarmee je sms-berichten van de iPhone op de Mac kunt archiveren en bekijken. Je kunt alle berichten per contactpersoon via een iChat-achtige interface bekijken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

SyphoneMicromat is een bekende naam onder Mac-gebruikers, vooral door het tooltje TechTool Pro. Ze hebben zich nu op de iPhone gestort en de applicatie Syphone uitgebracht. Daarmee kun je sms-berichten archiveren en in ‘threaded’ structuur bekijken op de Mac. Belangrijke berichten raak je daardoor nooit meer kwijt.


Syphone is in betaversie verkrijgbaar en is gratis. Als het publiek enthousiast reageert wil Micromat ook een premium-versie uitbrengen (Syphone Professional) met nog meer functionaliteit. Met de gratis versie kun je alle berichten per contactpersoon doorzoeken, wissen en als XML- of tekstbestand exporteren. Download Syphone en probeer het uit.

Syphone, SMS-berichten offline opslaanBij elke iPhone-synchronisatie maakt iTunes al een backup van de geschreven sms-berichten. Tot nu toe was deze database niet zomaar te bekijken. Met Syphone kan het nu wel. Je kunt ook wachten op The Missing Sync for iPhone, een synchronisatietool waarmee je naast het offline bekijken van sms-berichten nog meer kunt doen. Maar die is wel een stuk duurder dan deze gratis oplossing.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.