Nieuwe applicatie Paper Plane

Paper PilotHet lukt al lang niet meer om aandacht te besteden aan alle interessante games die dagelijks in de App Store verschijnen. Het zijn er simpelweg teveel. Er zit dan ook niets anders op dan regelmatig eentje uit te kiezen die echt de aandacht trekt of echt anders is dan alle andere. Paper Pilot is zoiets: een game waarbij je een papieren vliegtuigje door een ruimte kunt sturen. De 3D-game is gemaakt door Clever Coding en kost €2,39.

Doel van het spel is om het vliegtuigje door verschillende kamers in een huis te laten vliegen, het liefst zonder de muren en objecten te raken. Onderweg moet je aan het plafond bungelende paperclips proberen te vangen. Je bedient de game via de accelerometer, door acht verschillende omgevingen. De snelheid kun je bepalen door met je vinger over het scherm te slepen.

paperpilotHet leuke van de game is dat je ook bepaalde rangen kunt halen: je begint als Test Pilot, gaat door als Fighter Pilot en wordt uiteindelijk Captain terwijl je steeds meer levels unlockt.

Paper Pilot is een mooi voorbeeld wat er met de Unity Engine mogelijk is. Unity is een 3D-engine waarmee ontwikkelaars makkelijk 3D-games kunnen maken. Op de website van de ontwikkelaar zijn meerdere video’s te zien. Helaas kun je Paper Pilot niet op de eerste generatie iPod touch spelen; alleen de iPhone (eerste generatie en 3G) en de iPod touch 2G zijn geschikt. Dit bleek echter een foutje van de ontwikkelaar en zal zo snel mogelijk worden rechtgezet in een nieuwe versie, die nog meer functies zal bevatten, zoals wapens (bijvoorbeeld potloden) en vijanden (bijvoorbeeld nietmachines en plakbandapparaten).

Installeren: Paper Pilot (€2,39)
Via: Touch Arcade

Categorie(ën): Games (App Store), Gaming

17 reacties op “Nieuwe applicatie Paper Plane”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • ziet er wel knap uit maar best prijzig…

 • Leuk idee! Meteen downloaden dus!

 • hehe goed bedacht met die potloden enz! hopelijk is het vloeiend en niet zoals sommige andere 3D spelle happerend op sommige stukjes…

 • €2,39 prijzig?!? Joh, wat krijg jij aan zakgeld dan, 10 hele eurocenten per maand?!? Het lijkt mij wel een aardige game en ik ga zo dan ook ongehinderd door Zeeuwse zuunigheid tot aanschaf over… Dapper? Welnee, ik krijg nl. maar liefst 20 hele eurocenten per maand aan zakgeld ;-)

 • Eenmalige waarschuwing dat discussies over cracked ipa’s op iPhoneclub.nl taboe zijn.

 • Net gekocht, en werkt inderdaad heel leuk:) en over die €2,39.. koop je nog geen patat met voor, ik vind het niet duur hoor!

 • Origineel geplaatst door Maarten
  Net gekocht, en werkt inderdaad heel leuk:) en over die €2,39.. koop je nog geen patat met voor, ik vind het niet duur hoor!

  denk aan de credit crisis

 • Origineel geplaatst door Maarten
  Net gekocht, en werkt inderdaad heel leuk:) en over die €2,39.. koop je nog geen patat met voor, ik vind het niet duur hoor!

  wat hebben jullie daar voor cafetaria dan???
  wel een coole app ziet er goed uit. maar ik wacht even op de update misschien promotie prijs?

 • Origineel geplaatst door Maarten
  Net gekocht, en werkt inderdaad heel leuk:) en over die €2,39.. koop je nog geen patat met voor, ik vind het niet duur hoor!

  1.90 bij de smullers.

 • dat is geen patat man ;)

 • Ik heb hem op een ipod touch 1g (met 2.2) gezet, en hij doet het gewoon. Klopt dat of is mijn ipod stiekem ee niphone of zo?

 • smullers is juist de beste patat.

 • Blijf on-topic a.u.b.

 • Inmiddels staat op de site van de makers dat het op de eerste generatie iPod touch ook werkt.

 • OOk gekocht…. Vind het slecht werken. Opstarten van spel is heel traag en door het menu klikken ook enorm traag. Het spel werkt wel leuk, maar had er meer van verwacht.

 • Origineel geplaatst door Bakicc
  OOk gekocht…. Vind het slecht werken. Opstarten van spel is heel traag en door het menu klikken ook enorm traag. Het spel werkt wel leuk, maar had er meer van verwacht.

  Eindelijk zinnige tekst. Impliceert ook een te hoge prijs voor wat ervan te verwachten is. Ik haal wel een patatje, oorlog uiteraard. ;-)

 • pff valt steeds uit, blijft hangen, en hapert. langer dan 10 seconden spelen is niet mogelijk want dan sluit de app weer. niet kopen dus

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties