Breaking
Apple's maart 2024-aankondigingen
UPDATED
Toon of verberg de lijst met posts

Review alternatieve iPhone-browsers deel 1: Edge Browser

Sinds gisteren zijn er vier webbrowsers als alternatief voor Mobile Safari in de App Store verkrijgbaar. Wij onderwierpen ze stuk voor stuk aan een test. In deel 1: Edge Browser.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

webbrowsers voor iPhoneSinds gisteren zijn er vier nieuwe webbrowsers in de App Store bijgekomen. De overeenkomst is dat ze allemaal zijn gebaseerd zijn op WebKit, dezelfde browser-engine waarop ook Mobile Safari is gebaseerd. We probeerden ze allevier om te kijken welke je geld en/of de moeite van het downloaden waard is. Om te beginnen: Edge Browser.

De belangrijkste eigenschap van Edge Browser is dat je websites schermvullend kunt bekijken. Je ziet alleen de standaard statusbalk bovenin het scherm met de operatornaam en het tijdstip; de rest van het scherm wordt gevuld door de website die je aan het bekijken bent.


Als je de browser voor de eerste keer start, duurt het vrij lang voordat je de webpagina ziet: zo’n 10 seconden (op een snel Wi-Fi-netwerk). Standaard opent de website van Apple, maar het is onduidelijk hoe je nu naar een andere webpagina moet gaan. Na wat onderzoek kom ik erachter hoe het werkt: je moet in de algemene instellingen van de iPhone (dus vanaf het SpringBoard op Instellingen tikken) de URL opgeven.

iPhoneclub in Edge Browser   iPhoneclub in Edge Browser

Edge Browser is daarom vooral een webbrowser voor mensen die altijd naar dezelfde webpagina willen gaan. Als je een eigen website, een handige portalsite of een favoriete website hebt kan het handig zijn: Edge Browser fungeert dan als een soort webclip-icoon waaraan je variabelen kunt meegeven.

Als je naar de instellingen van Edge Browser gaat, zie je namelijk dat je ook inloggegevens en andere variabelen kunt meegeven bij het openen van je URL. Dat is handig als je in de backoffice van je weblog of bijvoorbeeld de website van de Postbank wilt inloggen.

Variabelen meegeven in Edge Browser   Variabelen meegeven in Edge Browser

Conclusie

Edge Browser is erg beperkt omdat je steeds maar één vaste website kunt openen. Het wijzigen van de standaard-URL via de algemene iPhone-instellingen is een omslachtige klus. De browser laadt traag en heeft geen opties (behalve dan het meesturen van variabelen). Alleen voor heel specifieke toepassingen kan Edge Browser handig zijn, maar voor de meeste mensen biedt het geen enkele toevoeging. Gelukkig is de applicatie gratis.

Info: Edge Browser

  • Ontwikkelaar: Mobile Productivity, Inc
  • Applicatie: Edge Browser [US App Store]
  • Te koop via: US App Store
  • Prijs: gratis
  • Geteste versie: 1.0
  • Bestandsgrootte: 0,0MB
  • Cijfer: 5

Later vandaag:
11:00 uur: Incognito
13:00 uur: ShakingWeb
15:00 uur: WebMate

Let op: Edge Browser is momentaal alleen via de Amerikaanse App Store te downloaden (toegevoegd: 09:00 uur)

Safari

Safari is de Apple's eigen webbrowser die standaard beschikbaar is op iPhone, iPad en Mac. Safari draait op WebKit, de motor achter de browser en ondersteunt alle huidige internetstandaarden. Safari heeft allerlei handige functies, zoals het instellen van favoriete websites, bladwijzers, het Safari-privacyrapport, het aanmaken van Safari-profielen en nog veel meer. De browser krijgt regelmatig nieuwe functies, samen met grote iOS-, iPadOS- en macOS-updates. Lees hier alles over Safari en nuttige tips.

Safari

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.