Review alternatieve webbrowsers deel 5: Hot Browser

Hot Browser is een nieuwe iPhone-webbrowser, waarmee je door te schudden nieuwe pagina's kunt openen. De browser is gratis, maar een aanrader is het niet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

hot browserNaast de vier webbrowsers die we eerder vandaag hebben besproken is er nog een vijfde nieuwe iPhone-webbrowser in de App Store verschenen: Hot Browser. Deze is gratis te installeren en ziet er op het eerste gezicht uit als een gewone webbrowser. De bijzonderheid is dat je een willekeurige, “maar erg populaire website” te zien krijgt als je de iPhone schudt.


Maar daar zit nu net het probleem. We probeerden het uit en kregen achtereenvolgens de volgende websites voorgeschoteld: rubyonrails.org, tztz.org (de website van ontwikkelaar Mark Schmatz), schmatz-it.com (ook een website van de ontwikkelaar), heisse.de (een Duitse IT-nieuwssite), ARD.de (de website van de Duitse omroep), ruby-lang.org, opnieuw tztz.org en daarna weer ARD.de, heise.de, ARD.de, schmatz-it.com, railscasts.org en ga zo maar door.

Het lijkt er dus op dat die “erg populaire websites” niet meer zijn dan een compilatie van Ruby On Rails (een programmeertool), eigen websites van de ontwikkelaars en een reeks Duitse websites waar je als Nederlander niet echt op zit te wachten. De websites zijn misschien interessant voor Mark Schmatz zelf, maar niet voor de gemiddelde gebruiker.

Hot Browser   Hot Browser: Ruby On Rails

Ernstiger is, dat de webbrowser helemaal geen Back-knop heeft, zodat je na het klikken op een link niet meer terug kunt naar de vorige pagina. Extra instellingen zijn er niet, je kunt geen bookmarks maken of importeren, eigenlijk helemaal niets behalve het bekijken van webpagina’s – maar dat kon je met Mobile Safari ook al.

Het lijstje van “interessante websites” is niet te wijzigen. Bovendien moet je bij het gebruik van de browser oppassen dat je je hand niet teveel beweegt, anders wordt je spontaan doorgestuurd naar Mark’s favorieten.

Conclusie

Hot Browser voegt geen enkele nieuwe functionaliteit toe aan de bestaande Mobile Safari-browser op de iPhone. Het ontbreken van navigatieknoppen (vooruit, achteruit, opnieuw laden) wekt ergernis op en de schudfunctie eveneens omdat steeds dezelfde sites worden gepresenteerd die voor de meeste gebruikers totaal niet interessant zijn.

Info: Hot Browser

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 november 2009 om 1:06
Categorieën
Diensten, Zakelijk

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.