Nieuwe website voor iPhone-gamevideo’s: AppTheater

De nieuwe website AppTheater heeft zich gespecialiseerd in video's van iPhone-games. Zo kun je kijken of een game de moeite waard is voordat je koopt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

app_theaterAls je van plan bent een nieuwe iPhone-game te kopen, dan wil je natuurlijk wel van tevoren weten of het de moeite waard is. Je zou kunnen wachten tot je favoriete iPhone-website een review plaatst, maar zelfs gespecialiseerde sites als Touch Arcade kunnen maar een fractie van het aantal games dat dagelijks voor de iPhone uitkomt, bespreken. De nieuwe website AppTheater heeft een oplossing: op deze website kunnen gebruikers zelf hun gameplay-video’s publiceren.


Bij AppTheater kun je de video’s sorteren op prijs, waardering, titel, datum toegevoegd en aantal keren bekeken. Eigenlijk een soort YouTube, maar dan voor iPhone-games. Bezoekers kunnen commentaar geven op video’s, tags en een waardering toevoegen.

De kwaliteit van de video’s is heel verschillend: bij sommige zie je iemand alleen maar wat spelen, terwijl anderen er een echt review van hebben gemaakt, met plus- en minpunten. Diezelfde plus- en minpunten kun je natuurlijk ook lezen als je de reviews in de App Store leest, maar met beelden erbij wordt het allemaal wat levendiger om je zo’n game voor te stellen. Als je een game in actie wilt zien, kun je natuurlijk ook nog steeds op YouTube kijken of er misschien een gamevideo is toegevoegd.

We gaan later vandaag een review van de nieuwe game Slotz Racer publiceren. Eigenlijk zijn we wel benieuwd: zouden jullie meer eigen videoreviews van bijvoorbeeld games willen zien, of is het wel voldoende als we relevante video’s van YouTube of AppTheater aan het einde van een review zetten?

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 22:49
Categorie
Games

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.