iMob Online in de App Store: crimineel goed?

iMob Online is een iPhone-versie van Mob Wars. In dit spel moet je met criminele activiteiten zoals het stelen van portemonnees geld en respect zien te verdienen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iMobVeel mensen kennen nog wel Mob Wars, een grotendeels tekstgebaseerde strategiegame waarbij je in een virtuele onderwereld terechtkomt en met stelen en het opknappen van klussen je geld verdient. Op Facebook is een moderne versie van de game uitgegroeid tot een gigantisch succes: maandelijks spelen meer dan 2,5 miljoen mensen het spel en de makers verdienen er meer dan een miljoen dollar per maand mee. Door het Facebook-succes is Mob Wars helemaal terug. Genoeg reden om er een iPhone-versie van uit te brengen.


Ontwikkelaar Addmired heeft de game iMob Online in de App Store beschikbaar gesteld. De game is mooi gemaakt, met duidelijke menu’s en een overzichtelijke interface. Er zitten leuke extra’s in: zo kun je realtime berichten sturen naar andere spelers en via GPS medespelers in de omgeving zoeken. Wil je vrienden maken, dan kun je die spelers uitnodigen voor je mob-familie. Of juist omgekeerd: de oorlog verklaren aan medespelers die je tegenkomt. Om de kans iets te vergroten dat je andere spelers in je omgeving vindt, onthoudt de game je positie van de afgelopen 24 uur. Dus ook als je de game hebt afgesloten weten vrienden dat je in ieder geval ergens in de buurt moet zijn.

iMobDe game zou nog interessanter worden als je ook een waarschuwing krijgt wanneer er een speler in de buurt is terwijl je niet actief aan het spelen bent. Maar daarvoor zullen we eerst op Apple’s push notificatiesysteem moeten wachten. De ontwikkelaar denkt erover om een systeem met sms-berichten te maken als alternatieve oplossing.

iMob Online is qua regels niet veel anders dan Mob Wars. Het gaat erom dat je klusjes uitvoert: bijvoorbeeld andere spelers aanvallen of een portemonnee stelen om geld te verdienen, zodat je krachtiger wapens kunt kopen. Naarmate het spel vordert unlock je steeds nieuwe klussen. Je kunt iMob gratis spelen, maar er zijn in de App Store ook bundels met Respect Points te krijgen. Een bundel met 400 respectpunten kost $19,99. De beste manier is om gewoon met de gratis versie te beginnen en als je de smaak te pakken hebt kun je altijd nog de betaalde bundels aanschaffen.

Installeren: iMob Online (gratis)
Via: iPhoneclub-forum

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 22:49
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 301 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.