Street View-app maakt straatbeelden toegankelijk via Apple Maps

street viewApple’s eigen kaartenapp heeft geen Steet View. De los verkrijgbare Google Maps-app heeft het wel, maar heeft de functie wat verstopt: je moet eerst een locatie opzoeken, daarna op een pin tappen, een detailpagina bekijken, op een foto tappen en als je geluk hebt krijg je daarna de Street View-weergave te zien. Dat kan makkelijker, via een apart verkrijgbare app Street View, die dit weekend verscheen.

Toch vergt ook deze app nogal wat stappen, voordat je de straat in kwestie te zien krijgt. Vanuit de Apple Maps-applicatie tap je op de routenavigatieknop (rechtsboven). Je tikt bij de bestemming het adres in dat je via Street View wilt bekijken. Daarna tik je op de knop om een OV-route te plannen en vervolgens tik je op de knop om een route te plannen (rechtsboven). De app laat nu een lijst met apps van derden zien, waarmee je routes kunt plannen. Street View staat ertussen, als je de app voor €0,89 hebt gekocht. Nog eenmaal op de routeknop tikken en je krijgt de locatie via de app Street View te zien. Toegegeven, dat zijn nogal wat stappen. Maar het is de enige manier om op dit moment Apple Maps met Street View te combineren.

De app Street View biedt overigens ook integratie met de app Waarheen?, een app waarmee je allerlei handige locaties in de buurt kunt zoeken. Je kunt ook locaties opzoeken op basis van adressen uit je contactenlijst. Street View is ook te gebruiken op ruim 300 locaties binnenshuis, bijvoorbeeld in musea en winkelcentra die met Google-technologie in kaart zijn gebracht. Voordat er echter misverstanden over ontstaan: de app Street View is géén officieel product van Google, het heeft alleen dezelfde naam als Google’s straatweergave en het maakt er ook gebruik van.

Downloaden: Street View (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

Categorie(ën): Google, Reizen (App Store)

8 reacties op “Street View-app maakt straatbeelden toegankelijk via Apple Maps”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Is er geen jailbreak tweak voor streetview?

 • Street View via de app Google Maps is waardeloos. Onscherp en gebruiksonvriendelijk. Vroeger werkte SV zo mooi, via Kaarten. Dat dat de nek is omgedraaid, wijst op minachting van de gebruiker.

 • @Gerard: Tevens is street view waardeloos altijd oude beelden.

 • Inderdaad. Iets wat zo super eenvoudig en leuk om te gebruiken was is nu schier onmogelijk gemaakt. Wie snapt dit… Kan toch nooit de bedoeling geweest zijn van google om iets wat ongetwijfeld zoveel geld en tijd gekost heeft zomaar in de prullenmand te werpen voor alle iosgebruikers.

 • Oeps, foutje bedankt!

 • MisManagement

 • Dat was van het begin af aan al een teleurstelling, TomTom werkt voor mij in alle opzichten beter dan dit. En je weet hoe lang het gaat duren voordat het voor Nederland er zo zal uitzien..nou, ongeveer net zo lang als dat met grootste ophef aangekondigde Siri in Nederlands.
  Dus mensen die op deze app hun route plannen, sterkte ;)

 • StreetView is vakkundig kapot gemaakt door Apple Inc. Dit is een leuke poging, maar natuurlijk een oplossing van niks.

  Ik blijf gewoon nog prima op iOS5 en koop misschien tzt een Windows telefoon.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties