iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App gemist: Photoshop Touch, Files App, AAC Recorder en meer

Photoshop Touch is op de iPhone uitgekomen, AAC Recorder is een goede en mooie opname-app en bestanden beheren kan uitstekend in Files App.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Files App iPhone iPad bestadsbeheerIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week beheren we bestanden vanaf online opslagdiensten, de iPhone en desktop met Files App, kijken we televisie met Vinson, is de timer-app Fling bijna net zo eenvoudig als een eierwekker en nog veel meer.


AG Symbols for iPhoneSymbols for iPhone – Symbols voor iPhone is een handige app van Remy Konings, student aan de kunstacademie in Rotterdam. Remy maakte een app waarmee je allerlei informatie over symbolen kunt opvragen. Wat betekent een kevertje bijvoorbeeld in Oud-Egyptische kunst? De app legt uit dat het een scarabee voorstelt en vertelt ook wat het voor de Oude Egyptenaren symboliseerde. Maar ook de betekenis van kruisen, hexagrammen, pentagrammen en andere symbolen is terug te vinden.
Downloaden: Symbols for iPhone (€0,89, iPhone, iOS 5.1+)

AG Vinson iPhoneVinson – De makers van on-demand televisie-app Rumble hebben Vinson uitgebracht in de App Store. Ook met deze applicatie probeert ontwikkelaar Triple IT je een manier te bieden om televisie op je iDevice te kijken, maar dan met behulp van slimme swipes om door de app te navigeren. Met een swipe ga je naar het kanaaloverzicht, de televisiegids of het on-deman televisie-aanbod. Helemaal af lijkt de app nog niet te zijn: in de App Store zie je televisiekanalen zoals Nederland 1 en Arte tussen het aanbod, maar eenmaal gedownload blijkt de app enkel internationale gratis zenders te bevatten.
Downloaden: Vinson (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Fling iPhoneFling – Je hebt vernuftige, fancy uitziende timers voor de iPhone die je altijd op zak hebt. Maar grijp je ernaar als je een pizza in de oven gooit? Of geef je dan toch maar de eierwekker een draai, omdat die simpeler is? Fling is een nieuwe iPhone-app met het gemak van een eierwekker. Je veegt omhoog om de tijd te bepalen, veegt naar rechts om de timer te activeren en klaar is Kees. Wachten maar.
Downloaden: Fling (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG CamMe iPhoneCamMe – Doet de zelfonstspanner van fotografie-apps niet goed zijn werk bij het maken van bijvoorbeeld portretfoto’s, dan kan de iPhone-app CamMe wellicht van pas komen. Door voor de camera van je iPhone te staan, je hand op te tillen en je vingers bij elkaar te knijpen, kun je deze app gebruiken om een foto te maken. Na het maken van de knijpbeweging heb je drie seconden de tijd voordat de foto wordt gemaakt, waardoor je de tijd hebt om je hand ook weer naar beneden te brengen.
Downloaden: CamMe (gratis, universeel, iOS 5.1+)

AG Splitsen iPhoneSplitsen – Een aparte klasse binnen aftrekken en optellen, omdat je het er beide voor nodig hebt: Splitsen. Misschien niet de meest voorkomende basisschoolles, maar wat als het daarop nou juist niet goed gaat? Ontwikkelaar IP Studio van de Vlaming Wim Porters heeft er een iPhone-app voor gemaakt. Als ouder stap je zelf in de rol van leraar, door te bepalen wat de hoogste te splitsen waarde is en of de leerling met 2 of 3 getallen moet zien te werken.
Downloaden: Splitsen (€0,89, universeel, iOS 6.1+)

AG Vtwonen Moodpaste iPhoneVtwonen moodpaste – Wat doe je als je als zelfbenoemd ‘dé wooninspirator’ niet opvalt in het aanbod gigantische interieur- en decoratiekiekjes in Pinterest? Dan trek je de lifestyle naar je toe in een eigen app en hoop je op succes natuurlijk! Dat is wat het woonblad Vtwonen heeft gedaan. Vtwonen moodpaste is een nieuwe iPhone-app waarin gebruikers na aanmelding via Facebook een moodboard kunnen maken met foto’s van meubels en woningtips die ze leuk vinden. Het grote verschil met Pinterest is dat Moodpaste veel meer op privé is gericht.
Downloaden: Vtwonen moodpaste (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG AAC Recorder iPhoneAAC Recorder – AAC-Recorder is een nieuwe iPhone-app die interessant kan zijn voor iedereen die wel eens audio-opnames maakt met de telefoon. Of je nou een vergadering wil notuleren, interviews afneemt of een dagboek wil aanleggen met persoonlijke memo’s. AAC-Recorder biedt een karrenvracht aan mogelijkheden voor het beheren en delen van je opnames, maar verliest nooit het overzicht. De app is verkrijgbaar in een gratis versie en een betaalde variant zonder reclames.
Downloaden: AAC-Recorder (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

AG iMadeFace iPhoneiMadeFace – Een van de leukste dingen om te doen op de Nintendo Wii? Mii-personages maken voor jezelf, vrienden en kennissen. En van beroemdheden, als je toch in een creatieve bui bent. De applicatie iMadeFace voor de iPhone en iPod touch knipoogt naar dat aspect van de spelcomputer en heeft het in een app gegoten. Zo kan je in iMadeFace cartoon-achtige gezichten maken van iedereen die je maar wil maken. Juist de eenvoud van de gezichten zorgt ervoor dat je er al heel snel mensen in herkent. Je maakt een gezicht in iMadeFace door eerst te kiezen voor een jongen of meisje. Naar aanleiding daarvan worden de te kiezen vormen geladen.
Downloaden: iMadeFace (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Photoshop Touch iPhonePhotoshop Touch – Photoshop Touch is nu ook voor de iPhone verkrijgbaar. De app verscheen afgelopen jaar voor iPad, maar tot deze week was het niet mogelijk om er op de iPhone gebruik van te maken. Met Photoshop Touch kun je afbeeldingen bewerken met lagen, effecten en uitgebreide bewerkingsopties. De app is in feite een iets lichtere variant op de bekende desktopsoftware. Adobe heeft de nieuwe iPhone-app los uitgebracht. iPad-bezitters zullen hem daarom opnieuw moeten kopen als ze hem ook op de iPhone willen gebruiken.
Downloaden: Photoshop Touch for iPhone (€4,49, iPhone, iOS 6.0+)

AG Naar buiten buienindicator iPhoneNaar buiten! – In hoeverre willen we het weer van het hier en nu op onze iPhones zien, terwijl je ook gewoon uit het raam kan kijken? Het is een vraag die opkomt bij het gebruiken van Naar buiten, de nieuwe iPhone-app van de Nederlandse ontwikkelaar Inversive Media dat eerder Tafelreserveren uitbracht in de App Store. Je voert in hoelang je naar buiten wil en Naar buiten vertelt je of je het droog houdt.
Downloaden: Naar buiten! (gratis ter introductie, daarna €0,79, iPhone, iOS 5.0+)

AG Woordspel iPhoneWoordspel – Een vreemd woord beginnend met een D! Iets wits met een K! Dierensoort met een C! Wie als eerst een zinnig antwoord noemt, is een punt dichterbij de overwinning. Woordspel is een bekend en ontzettend eenvoudig spelprincipe waaraan iedereen mee kan doen, met een biertje in de groep of op de achterbank van een auto. Het spelletje laat je zelf categorieën toevoegen bovenop de vijftig bestaande en kan met een grote groep vrienden gespeeld worden.
Downloaden: Woordspel (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

AG Sharepoint Newsfeed iPhoneSharepoint Newsfeed – Microsoft heeft een iPhone-app uitgebracht voor bedrijfsnetwek SharePoint waarin je de daarbij behorende newsfeed kunt bekijken. Binnen SharePoint Newsfeed kun je alle activiteiten zien binnen een bedrijf waar je deel van uitmaakt, in een tijdlijn vergelijkbaar met de feed op Facebook. Je kunt vanuit de app nieuwe berichten plaatsen, anderen mentionen, hashtags gebruiken en afbeeldingen uploaden.
Downloaden: SharePoint Newsfeed (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG T3 Player iPhoneT3 Player – ‘Geïnspireerd door de vormgeving van Dieter Rams‘. De muziek-app T3 Player windt er geen doekjes om en zet het prominent onder de Info-knop die je kan vinden in de toepassing. De verse applicatie heeft zodoende een interface in gebroken wit en knoppen waarbij het lijkt alsof je ze fysiek kan indrukken. Ook minimalisme staat hoog in het vaandel van T3 Player, maar dat heeft ook zo zijn beperkingen.
Downloaden: T3 Player (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

AG Files App iPhoneFiles App – Als je ons dagelijkse aanbiedingsartikel iCulture Deals in de gaten houdt, ben je de afgelopen tijd al regelmatig gestuit op applicaties waarin je bestanden kan uitwisselen tussen je iPhone, iPad, computer en verschillende online opslagdiensten. Files App van ontwikkelaar Sonico is een nieuwe speler op die markt. De donderdag uitgekomen applicatie laat je allerlei bestanden en documenten uitwisselen op een manier die sterk doet denken aan iOS zelf. Dat maakt hem meteen makkelijk in gebruik.
Downloaden: Files App (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

AG Knack.be iPhoneKnack.be – De nieuwssite Knack.be is nu ook als iPhone-app te lezen. Knack.be luidt de simpele naam van de applicatie waarin je de Vlaamse site met actualiteiten en opinie kan bekijken. De app is onderverdeeld in de verschillende rubrieksnamen van de site, die elk hun eigen tabblad met daarin weer subtabbladen hebben. Zo lees je ook Weekend.be, Knackfocus.be en Sportmagazine.be in de app. Je kan desgewenst met pushberichten op de hoogte worden gesteld over nieuw belangrijk nieuws op de vlakken politiek, entertainment, sport, lifestyle en cultuur.
Downloaden: Knack.be (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.