iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: MessageMe, Man bijt hond Zoekertje, Delta TV en meer

In de iPhone App Gemist: MessageMe bevecht WhatsApp, Alibi zorgt voor je vakantiefoto's en de buurt leren kennen met Open Huis.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Path 3.0 header iPhone instant messagingIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week zie je met Open Huis de bevolkingssamenstelling van een omgeving, maak je flitsende presentaties met Stitch en scoor je punten voor treinvertragingen met Railmate.


AG Stitch iPhoneStitch – Weg met die statische Powerpoint-slides! Stitch is een gloednieuw instrument voor de iPhone om presentaties mee te maken, waarbij je keuze hebt uit heel wat spannendere visuele stijlen dan standaardpagina’s met een grote zin en daaronder wat zinnen toelichting. Met namen als Laid Back en Disco heeft Stitch thema’s die constant wel ergens bewegen om het beeld voor de kijker interessant te houden. Tegelijk kan je in de app ook aan de slag met de informatieve kant van je presentatie.
Downloaden: Stitch (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Drafter iPhoneDrafter – Drafter is een nieuwe notitie-app voor de iPhone die toch nog een kleine specialisatie heeft gevonden in het enorme aanbod aan schrijfapps dat er al is. De gratis te downloaden applicatie heeft namelijk een tekenteller rechtsonderin het schrijfvak en daarmee is hij uitermate geschikt om tweets klaar te zetten voor een later tijdstip. Behalve berichten op Twitter, kan je ook e-mails, Facebook-berichten en sms’jes met Drafter klaarzetten.
Downloaden: Drafter (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Railmate iPhoneRailmate – Wat de overeenkomst is tussen de Nederlandse en Belgische spoorwegen? Dat treinen, om het vriendelijk uit te leggen, niet altijd op tijd aankomen natuurlijk. In België kan je dat lot nu in ieder geval nog weglachen met een spelletje onderweg. Railmate van Martijn Vandenberghe is een iPhone-app waarbij je punten krijgt voor het aantal gepasseerde stations en het aantal minuten vertraging. De scores worden bijgehouden en vergeleken met vrienden via Apple’s Game Center.
Downloaden: Railmate (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG iPanico iPhoneiPanico – Ken je iemand die Zoek Mijn Vrienden gebruikt op de iPhone? Het idee van Apple’s applicatie om bekenden met een iPhone te traceren is goed, maar het houdt al snel op als niemand het gebruikt. iPanico is een nieuwe iPhone-app die zich profileert als dé oplossing voor noodsituaties. Je zorgt ervoor dat jij en een ander de app hebben. In het geval van nood, start je de app op, verstuur je en pushbericht naar de ander en kan die doorlopend je locatie in de app volgen.
Downloaden: iPanico (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

AG Man bijt hond Zoekertje iPhoneMan bijt hond Zoekertje – Het Nederlandse programma Man bijt hond heeft een app gekregen op de iPhone en iPad, met een principe dat je niet meteen achter een app van het programma verwacht. Man bijt hond Zoekertje is een zogenaamde hidden objects-game; een spel waarin je een overzicht van objecten ziet die je op een afbeelding moet aanwijzen. De afbeeldingen van Man bijt hond refereren naar terugkerende series van het programma: De Jongens van de Kermis, Jan Stam en Mendy.
Downloaden: Man bijt hond Zoekertje (gratis, universeel, iOS 4.3+)

AG Open Huis iPhoneOpen Huis – Je hebt een mooie koop- of huurwoning gevonden maar hebt geen idee wat je van de omgeving kan verwachten. Daarvoor schiet de nieuwe iPhone-app Open Huis te hulp. Je verwacht misschien een aanbod van huizen in een applicatie met zo’n naam, maar de applicatie doet iets anders. Hij laat je op de kaart zien welke bestemmingen de gebouwen in de buurt hebben, hoe oud ze zijn én de app toont een enorme lijst gegevens over de bevolking in de buurt.
Downloaden: Open Huis: Alles over wonen en verhuizen (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG Delta TV iPhoneDelta TV – De regionale internetproviders ZeelandNet en Delta hebben een applicatie uitgebracht op de iPhone en iPad waarmee je als abonnee gratis online tv kan kijken. Je hebt daarbij de keuze uit het standaardpakket aan zenders en hoeft geen accountgegevens in te voeren in de applicatie. Delta TV bekijkt of je verbonden bent met een Wi-Fi-netwerk van de juiste provider en geeft je op basis daarvan beeld of niet.
Downloaden: Delta TV (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Kikker Verstoppertje Spelen iPhoneKikker verstoppertje spelen – Er is meer te verstoppen dan eitjes bij Pasen. Met de nieuwe iPhone-app Kikker verstoppertje spelen wordt het voor kinderen ook leuk om op jacht te gaan naar je iPhone – als ze dat al niet deden natuurlijk. De bekende creatie van tekenaar Max Velthuijs dirigeert alle kinderen de kamer uit en laat zich dan verstoppen op een lastig plekje. Daarna kunnen de kinderen vanaf één jaar oud hun zoektocht starten. Om de kleintjes te helpen, roept Kikker zo nu en dan wat.
Downloaden: Kikker verstoppertje spelen (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

AG Alibi iPhoneAlibi – Ik ga op reis en neem mee… een iPhone-app die automatisch vakantiefoto’s voor me vergaart. Het klinkt raar, maar het is wat de nieuwe app Alibi doet. De applicatie belooft je dat je de telefoon niet meer uit je broekzak hoeft te halen om vakantiefoto’s te maken. Alibi maakt daarvoor gebruik van de GPS-locatiefunctie van de iPhone. De app ziet waar je geweest bent en verzamelt ter plekke foto’s van Instagram en Foursquare om je reis vast te leggen. Tien tegen een dat anderen allang de vakantiefoto hebben gemaakt die je anders zelf zou maken.
Downloaden: Alibi (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Path iPhonePath 3.0 – Soms hebben we niet alleen nieuwe apps, maar ook rigoureuze updates in de App Gemist. Het sociale netwerk Path wilde deze week een nieuwe, extra markt aanboren. De update naar versie 3.0 maakt het mogelijk persoonlijk te chatten met vrienden, op de manier die bekend is van instant messaging-apps als WhatsApp Messenger en Line. Vanuit de rechterbalk in de app benader je vrienden voor een besloten gesprek en kan je elkaar berichten, foto’s, liedjes, locaties en audio-opnames sturen. Verder heb je grote emoticons die Path stickers noemt.
Downloaden: Path (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG MessageMe iPhoneMessageMe – Het donderdag bijgewerkte sociale netwerk Path is niet de enige speler die zich nieuw op het terrein van WhatsApp Messenger bevindt. MessageMe is een nieuw uitgebrachte applicatie die zich eveneens richt op instant messaging, en dat op zo’n overzichtelijke manier doet dat de app je als WhatsApp-gebruiker meteen vertrouwd zal aanvoelen. Tegelijk heeft de applicatie waarmee je elkaar gratis berichten stuurt, wel meer opties. Zo kan je elkaar foto’s onder kliederen en YouTube-video’s versturen.
Downloaden: MessageMe (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.