iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Onze Taal, Natuurroutes van Natuurmonumenten, Voetbal Live en meer

De natuur in met het Belgische FietsKompas en het Nederlandse Natuurroutes van Natuurmonumenten, nieuws-app Heet en veel meer nieuwe apps.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Voetbal Live iPhone FC Utrecht header interviewIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week gaan we de natuur in met het Nederlandse Natuurroutes van Natuurmonumenten en het Belgische Fietskompas, voelen we nieuwe Eredivisie-voetbalapps aan de tand en navigeren we met onze stem in Drive Mode. Onder nog veel meer nieuwe apps natuurlijk.


AG FC Groningen Voetbal Live iPhoneVoetbal Live – Een greep clubs uit de Nederlandse Eredivisie heeft een eigen app gekregen waarin fans live op de hoogte kunnen worden gehouden van tussenstanden, ontwikkelingen in het veld en… met videofragmenten van doelpunten. Zodra er een doelpunt wordt gemaakt, ontvang je een pushbericht waarna je de video meteen kan bekijken. De applicaties voor de iPhone en iPad zijn gratis te downloaden, maar voor het kijken van de doelpuntvideo’s sluit je een Premium-abonnement af. Daarnaast kan je ook een abonnement afsluiten om alle wedstrijden van een club live te zien.

AG Dcovery iPhoneDcovery – De nog niet zolang uitgebrachte iPhone-app Dcovery beleefde gisteren spontaan een verkoopspurt nadat we een afbeelding van de fraaie applicatie prominent in de iCulture Deals plaatsten. Een leuke aanleiding om een blik op de app te werpen, want hij ziet er niet alleen fraai uit, maar doet ook iets bijzonders. Met behulp van een zoekfunctie en een bladwijzer voor de webbrowser op de pc of Mac, zet je locaties van een vakantiebestemming voor jezelf op rij. De locaties worden onthouden in Dcovery en zo dient de app als gids voor je eigen geplande sightseeing.
Downloaden: Dcovery (tijdelijk €0,89, normaal €3,59, iPhone, iOS 5.0+)

AG Ambify iPhoneAmbify – Het fijne aan de iPhone-bestuurbare Philips Hue-lampen, is dat andere ontwikkelaars ook apps kunnen maken om op slimme wijzen het licht te bedienen. Eén van deze apps is Ambify, waarmee je van je woonkamer een disco maakt. Hoewel de app niet de eerste is die dit mogelijk maakt, zien de effecten van de lampen er wel bijzonder uit. Een speciale muziekspeler laat je de effecten tweaken en heeft ook een AirPlay-knop, zodat je de muziek op een draadloze speaker of Apple TV kunt afspelen.
Downloaden: Ambify (€2,69, universeel, iOS 6.0+)

AG NOW. iPhoneNow. – Now is één van de vele iPhone-apps die je vertelt wat voor leuke dingen er bij jou in de buurt gebeuren. Hiervoor gebruikt Now alleen niet Foursquare, zoals de meeste vergelijkbare apps. In plaats daarvan grijpt de app naar je Instagram-account. Populaire evenementen worden gegenereerd op basis van het aantal foto’s dat ergens wordt gemaakt. Plaatst een Instagram-vriend een foto op zo’n locatie vlakbij, dan krijg je een pushnotificatie om je te vertellen over dit feest.
Downloaden: Now. (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Onze Taal iPhoneOnze Taal – De handige website Onze Taal heeft een applicatie voor de iPhone gekregen. Ontwikkelaar Firm IT tekende voor de app die de meer dan 2000 adviezen over de Nederlandse taal mobiel inzichtelijk maakt. In de toepassing kan je zoeken met een balk, krijg je taaladviezen op alfabet, onderwerp, populaire taaladviezen en je eigen favorieten om er snel op na te slaan. Je hebt wel een internetverbinding nodig om Onze Taal op de iPhone te gebruiken.
Downloaden: Onze Taal (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Drive Mode iPhoneDrive Mode – De iPhone-app Drive Mode heeft een update gekregen waardoor hij nu ook in het Nederlands werkt. Dat is aardig als je regelmatig in de auto zit en de telefoon als navigatiesysteem gebruikt. Met de applicatie kan je je verkeersbestemming namelijk inspreken. Als de applicatie een resultaat heeft gevonden, word je doorgestuurd naar de navigatie-app van voorkeur. Momenteel kan je daarbij onder andere kiezen uit de populaire navigatie-apps Apple Maps, Google Maps en Waze.
Downloaden: Drive Mode (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

AG Compromised iPhoneCompromised – De ene zijn dood is de ander zijn brood. Virtueel geldt het al net zo sterk. Compromised is een gloednieuwe iOS-app van de Nederlander Wouter van den Broek die niet had bestaan zonder de serie hacks van de laatste tijd, zoals die van Evernote bijvoorbeeld. In de applicatie voor iPhone en iPad vul je je nickname of e-mailadres in en de applicatie zoekt of die voorkomt in de vrijgekomen databases van recente hacks. Daarnaast kan je ook een pushbericht instellen voor wanneer dat wel het geval is.
Downloaden: Compromised (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

AG FietsKompas iPhoneFietsKompas – Zin in een spontane fietstocht? FietsKompas is een nieuwe Belgische iPhone-app die je daarbij kan helpen. De applicatie van de hand van Niels Buekers laat knooppunten voor fietsers op de kaart zien, die zijn geïndexeerd door Toerisme Vlaanderen. Zo kan je vooraf of ter plekke tijdens het fietsen een route uitstippelen. De lengte van alle afstanden tussen knooppunten wordt bij elkaar opgeteld en zo zie je het aantal kilometers van je tocht.
Downloaden: FietsKompas (€2,69, iPhone, iOS 5.1+)

AG Takes iPhoneTakes – Met applicaties als Lightt, Threadlife en Vine wordt de scheidingslijn tussen foto en video alsmaar kleiner. De nieuwe iPhone-app Takes gooit daar het volgende schepje bovenop. Foto’s die je met de applicatie schiet, kan je vervolgens selecteren en verwerken tot een filmpje. Daarbij heb je in Takes de keuze uit verschillende liedjes die eronder kunnen staan en allerlei kleurenfilters om je foto’s een overkoepelend kleurenthema te geven.
Downloaden: Takes (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Natuurroutes van Natuurmonumenten iPhoneNatuurroutes van Natuurmonumenten – Welbeschouwd weet je dezer dagen niet of het in sneeuw zal zijn of dat je mag genieten van een lentezonnetje, maar het heeft Natuurmonumenten niet weerhouden een iPhone-app uit te brengen voor wandelingen, fietstochten en vaarroutes. Natuurroutes van Natuurmonumenten voor de iPhone heeft routes en kaarten die je kan downloaden om later ongestoord offline mee te kunnen wandelen, fietsen en kanoën. Er staan nu 21 wandelroutes in, maar dat aantal wordt nog veel groter.
Downloaden: Natuurroutes van Natuurmonumenten (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Checkthis iPhoneCheckthis – Geen korte berichten, geen statusupdates, geen blogs en zelfs geen nostalgisch bedoelde foto’s. Maar posters. Dat is wat je kan delen met de nieuwe in Brussel ontstane iPhone-app Checkthis. Het maakt niet zoveel uit wat je boodschap is. Of je nou een uitnodiging voor een evenement wil maken, een fotoverzameling of een verhaal: als het aan Checkthis ligt, maak je het in de nieuwe iPhone-app met een ingebouwd netwerk en een deelmogelijkheid naar Twitter en Facebook.
Downloaden: Checkthis (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Lync 2013 iPhoneLync 2013 en Kickoff – Bedrijven en groepen collega’s die onderling tekstueel willen communiceren, kunnen daarvoor uitwijken naar twee nieuwe iPhone-apps. Microsoft heeft de oude applicatie Lync 2010 in de App Store laten staan, en heeft daarnaast het fonkelnieuwe Lync 2013 uitgebracht, dat volledig in de nieuwe huisstijl van het bedrijf uit Redmond is uitgevoerd en ook werkt als je over een Office 365-licentie beschikt. De toepassing bevat een gedeelde agenda en (video)chatmogelijkheden bedrijfsintern. Kickoff voor de iPhone is een alternatief dat bovendien kan synchroniseren met een Mac-versie.
Downloaden: Lync 2013 voor iPhone (gratis, iPhone, iOS 6.0+)
Downloaden: Kickoff (€5,99, iPhone, iOS 6.0+)

AG Klasbord iPhoneKlasbord – De Nederlandse applicatie Klasbord is officieel van start gegaan op iPhone en Android. De iPhone-app heeft daarvoor een belangrijke update gekregen voor de iPhone. In de app kunnen leraren nu zelf een virtueel klassenboek aanmaken voor ouders en betrokkenen van de kinderen op school. Het idee van Klasbord is dat leraren voorstellen en updates doen waarop ouders kunnen reageren. Zo kunnen leraren met een poll peilen hoe je als ouder tegen een idee aankijkt. Je kan ook likes uitdelen en reacties geven.
Downloaden: Klasbord (gratis, universeel, iOS 4.3+)

AG KNWU iPhoneKNWU – De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie heeft een eigen applicatie uitgebracht voor de iPhone en iPad. In de KNWU-app lees je het laatste nieuws over baanrijden, sprints, trainingen en meer, en kan je ook aankondigingen van volgende wedstrijden en uitslagen van afgelopen wedstrijden zien. Het tabblad Klassementen bevat een alfabetische lijst van rangen en standen binnen verschillende klassen.
Downloaden: KNWU (gratis, universeel, iOS 4.3+)

AG MijnTele2 App iPhoneMijnTele2 App – De telecom- en internetprovider Tele2 heeft een officiële iPhone-app uitgebracht waarmee je je abonnementsstatus in de gaten kan houden. Hoewel de MijnTele2 App op moment van schrijven kampt met een storing, kan je in de applicatie als het goed is inzicht krijgen in je belminuten, sms-tegoed en dataverbruik binnen je bundel van je abonnement. Eveneens kan je een factuuroverzicht raadplegen en kan je facturen bekijken in de toepassing.
Downloaden: MijnTele2 App (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Heet iPhoneHeet – Heet is een nieuwe applicatie om je op de hoogte te houden van het nieuws, en dan weer net even op een andere manier dan je gewend bent. De applicatie vergt geen account, maar baseert zich op Twitter om te kijken wat de veelbesproken, ofwel trending, nieuwsonderwerpen zijn. Naar aanleiding daarvan verzamelt de applicatie artikelen van zoveel mogelijk erkende bronnen over dat onderwerp. Zo kan je nu bijvoorbeeld artikelen lezen met steeds andere inzichten over de nieuwe paus of de Samsung Galaxy S4.
Downloaden: Heet: Discover Trending News (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Huemore iPhoneHuemore – Fotografie-app Huemore laat je meer over een foto nadenken voordat je op de schietknop drukt. Met een rits opties aan de linkerzijde van het scherm pas je aan hoe de foto er uit komt te zien. Je hebt hierbij de keuze uit gebruikelijke opties om belichting en contrast aan de passen, maar kunt ook een kleurenfilter over de camera bevestigen. Hierdoor kan je Instagram-achtige effecten zien voordat je de foto maakt.
Downloaden: Huemore (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.