Apple wijst apps met UDID-toegang vanaf 1 mei af

Apple begint op 1 mei formeel met het afwijzen van iPhone-applicaties die gebruikmaken van UDID. Ook iPhone 5-ondersteuning is vanaf die datum verplicht.

Reclametracking iOS 6Apple begint op 1 mei officieel met het afwijzen van iOS-applicaties die toegang hebben tot de UDID van gebruikers. Dit heeft Apple bekendgemaakt op de developer-website. Ontwikkelaars die graag advertentie-gerelateerde informatie willen vergaren, wordt verzocht om over te stappen naar Apple’s Advertising Identifier in iOS 6. Je kunt vanaf 1 mei ook geen apps meer indienen die niet gebruikmaken van het Retina-scherm en de 4-inch resolutie van de iPhone 5.


We weten al langer dat Apple graag van UDID-gebruik in apps afwil. Vorig jaar begon Apple eigenlijk al met het afwijzen van UDID-applicaties. De nieuwe aankondiging suggereert dat Apple formeel nog niet hiermee van start was gegaan en dat dit vanaf 1 mei wel het geval zal zijn.

Door ontwikkelaars te dwingen Apple’s Advertising Identifier te gebruiken, wordt het voor iOS-gebruikers makkelijker om advertentietracking uit te schakelen. Je kunt de volgmogelijkheid namelijk uitzetten via Instellingen > Algemeen > Info > Reclame > Beperk reclametracking.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.