iAnywhere Mobile Office kan straks ook taken synchroniseren

iAnywhere heeft een zakelijke oplossing om Exchange- en Lotus Notes-gegevens met je iPhone te synchoniseren. Binnenkort zal er ook synchronisatie van taken worden toegevoegd.

ianywhereZakelijke iPhone-gebruikers hebben op dit moment twee dingen om naar uit te kijken: Citrix (bijna klaar) en Mobile Office van iAnywhere, waarmee je straks ook taken kunt synchroniseren tussen iPhone en Exchange/Lotus Notes. Het gebeurt via een eigen applicatie op de iPhone, die iAnywhere aan het ontwikkelen is. De applicatie heeft vier tabbladen: e-mail, agenda, contactpersonen en taken. Omdat de applicatie helemaal los staat van de normale e-mail- en contactapplicatie kun je alle zakelijk PIM-activiteiten gescheiden houden van je privézaken. Verder is handig dat de zakelijke gegevens versleuteld zijn.


iAnywhere Mobile Office is onderdeel van de Information Anywhere Suite, van het gelijknamige bedrijfsonderdeel van Sybase. Senthil Krishnapillai, directeur productmanagement, legde een paar dagen geleden op Macworld uit waarom het ontwikkelen van de iPhone, met z’n sandbox-omgeving, zo anders is dan het ontwikkelen van Mobile Office voor Windows Mobile of Symbian. En omdat de iPhone zo’n persoonlijk apparaat is zijn de traditionele enterprise policies niet zomaar toe te passen. Mensen willen de iPhone ook gebruiken om muziek te luisteren uit hun iTunes-bibliotheek of om YouTube-video’s te bekijken. Het is bijvoorbeeld lastig als je steeds een zevencijferige pincode moet intoetsen als je een muziekje wilt afspelen. De applicatie van iAnywhere is al in de App Store te vinden en gratis te downloaden, maar heeft alleen zin voor gebruikers van de iAnywhere Mobile Office-suite. De huidige versie ondersteunt alleen het synchroniseren van contactpersonen.

Tipgever: Patrick

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 februari 2009 om 15:50
Categorie
Diensten

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.