Nieuwe VoIP-applicaties: SipPhone en Jajah

SipPhone is net nieuw in de App Store: de SIP-applicatie is geschikt voor iPhone en iPod touch. Jajah is nog hard bezig met een VoIP-applicatie voor de iPod touch.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

SipPhoneTwee nieuwe VoIP-applicaties staan op het punt om de ranglijsten in de App Store te bestormen: SipPhone is al verkrijgbaar en scoort behoorlijk goed (4,5 sterren), Jajah kan elk moment verschijnen en zal vooral vanwege z’n naamsbekendheid de aandacht trekken. SipPhone is volgens de ontwikkelaar de eerste iPhone-applicatie die SIP ondersteunt en dat klopt – als je Fring en jailbreak-applicaties zoals Siphon voor het gemak even vergeet. Met SipPhone kun je bellen via je favoriete VoIP-aanbieder, zowel vanaf de iPhone als de iPod touch 2G. Vanuit de applicatie kun je ook via het gewone mobiele telefoonnetwerk bellen, maar om te kunnen ‘voipen’ moet je verbonden zijn met een Wi-Fi-netwerk.


jajah-ipod-touchJajah is bezig om de laatste hand te leggen aan een VoIP-applicatie voor de iPod touch 2G, zodat je voortaan ook kunt bellen. Ook dit werkt via een Wi-Fi-verbinding, waarbij je kunt bellen naar elk vast of mobiel nummer. Bovendien kun je een telefoonnummer aan je iPod touch koppelen, zodat mensen je kunnen bellen als je online bent. Beltegoed kun je kopen via Jajah of via mobiele operators, die de dienst onder eigen naam kunnen aanbieden. Bellen kost rond $0,03 per minuut (binnen de VS) of $0,034 (Europa). De komende weken komt de applicatie beschikbaar.
Jajah had al een webapplicatie ontwikkeld en kondigde bijna een jaar geleden al een native applicatie aan. Die zou al voor de zomer van 2008 beschikbaar zijn.

Meer info: Jajah
Installeren: SipPhone (€5,99)

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.