Sjoelen op de iPhone: iSjoel

In de App Store is een oud-Hollandse sjoelbak op zakformaat verschenen. Met iSjoel kun je sjoelen op de iPhone: schuif de houten schijfen in de openingen en probeer zoveel mogelijk punten te scoren!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iSjoelHet oud-Hollandse gezelschapsspel sjoelen is nu ook op de iPhone te spelen. De Nederlandse ontwikkelaar Sander Brugmans heeft een sjoelbak voor in je broekzak gemaakt. Door met je vinger over het scherm van de iPhone of iPod touch te gaan kun je een sjoelschijf wegschuiven. Voor wie de spelregels inmiddels alweer is vergeten: je moet de 30 sjoelschijven door de openingen aan het einde van de sjoelbak proberen te schuiven. De twee openingen in het midden leveren de meeste punten op: 3 of 4 punten. Aan de zijkant zitten openingen voor 1 en 2 punten.


Als je in elk vak een schijf hebt zitten, is die combinatie geen 10 maar 20 punten waard. Heb je in ieder vak 2 schijven dan is dat 40 punten waard, enzovoort. Op Wikipedia vind je meer informatie over de puntentelling en de mogelijkheid om bonuspunten te scoren. Een standaard sjoelbak is trouwens twee meter lang. Weer wat geleerd.

In het (besloten) developerforum op iPhoneclub.nl werd ook samengewerkt aan een iPhone-sjoelbak, maar Sander Brugman heeft nu de primeur.

Installeren: iSjoel (€0,79)
Tipgever: DouweM

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 22:58
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.