Apple toont leeftijdseisen prominenter in App Store

Apple toont in de App Store duidelijker de leeftijdswaardering voor kinderen bij iOS-apps. Eerder werden in-app aankopen duidelijker getoond.

tweetbot-leeftijdApple laat voortaan duidelijker zien voor welke leeftijdsgroep een bepaalde iOS-app geschikt is. Voorheen stond de leeftijdsaanduiding onderaan de pagina bij de naam van de ontwikkelaar. Nu staat het dichter bij de koopknop.


Apple paste onlangs ook al de weergave van informatie in de App Store aan: als een app in-app aankopen bevat, wordt dat voortaan duidelijker getoond. Dit moet voorkomen dat kinderen de creditcard van hun ouders plunderen door virtuele items in games te kopen. De laatste tijd leverde dat voor Apple heel wat negatieve publiciteit op, terwijl in-app aankopen makkelijk uit te schakelen zijn.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.