KinderTeevee: iPhone-app vol filmpjes voor jonge kijkers

KinderTeevee iOS Ernst Bobbe en RestHebben je kinderen nog niet genoeg filmpjes te kijken op de iPhone of iPad met applicaties als De Kinderkijkbuis en RTL Telekids? Dan zal je verheugd zijn dat er nog een app is verschenen die allerlei voor kinderen geschikte YouTube-filmpjes op een rij heeft gezet. In de app kunnen zo fragmenten, liedjes en afleveringen worden bekeken van onder andere Bassie & Adriaan, Nijntje, Buurman en Buurman, de Fabeltjeskrant, Dirk Scheele en Pingu.

KinderTeevee iPad iPhone programmaoverzichtAan het aanbod van series die getoond worden, kan gesleuteld worden. Ontwikkelaar KingsLane verwijst in de App Store direct door naar een Facebook-pagina waarop getoond wordt welke series toegevoegd worden, en waarop je kan meepraten over wat je in de applicatie wil terugzien. Nu is het aanbod misschien nog niet zo bijzonder ten opzichte van andere kindertelevisie-apps, maar dat kan op deze manier wellicht snel veranderen.

KinderTeevee kost 1,79 euro en daarvoor krijg je een universele app, die dus geoptimaliseerd is voor de iPhone en iPad. De applicatie werkt echter niet op de eerste generatie iPad. Het is ook niet de goedkoopste in zijn soort: de twee genoemde alternatieven in dit artikel, zijn gratis te downloaden.

Downloaden: KinderTeevee (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

2 reacties op “KinderTeevee: iPhone-app vol filmpjes voor jonge kijkers”

↓ Meteen naar reactieformulier

  • Leuk, maar voor zoiets betaalt men niet. Daar komen ze ook nog wel achter.

  • @Rens: Waarom niet? De app biedt een goede filter tegen de ongewenste troep die je via YouTube meekrijgt.
    Mijn kinderen zijn er in ieder geval erg blij mee.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties