Apple bewaart Siri-commando’s twee jaar lang

Apple bewaart je commando's aan Siri voor twee jaar. Dit laat een woordvoerder weten. Na een half jaar is het onmogelijk je commando aan andere berichten te koppelen.

SiriApple bewaart gegevens die jij via Siri verstuurt voor twee jaar, voordat ze worden verwijderd. Dit laat een woordvoerder van Apple weten tegenover Wired, nadat de website bezorgd raakte over Siri’s privacybeleid. Het betreft de commando’s die jij tegenover Siri hebt uitgesproken: het audiobestand hiervan wordt naar Apple gestuurd, zodat hij kan worden geanalyseerd om Siri bijvoorbeeld te verbeteren.


De commando’s richting Siri worden volgens Apple geanonimiseerd, waardoor ze niet zomaar gebruikt kunnen worden om gebruikers te tracken. Iedere gebruiker krijgt een willekeurig nummer toegewezen door Apple, dat niet gelinkt is aan je Apple ID of andere gegevens.

Apple bewaart je gegevens voor twee jaar, maar na een half jaar wordt je identificatienummer losgekoppeld van een bestand. Hierdoor is het voor Apple niet mogelijk om een ingestuurd commando aan een bepaalde persoon te koppelen. Achttien maanden later wordt je Siri-commando volledig van Apple’s server verwijderd. Schakel je Siri uit op je iPhone, dan worden je gegevens meteen van Apple’s servers verwijderd.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.