Wetenschappelijke publicaties bij de hand met Papers

Papers is een applicatie waarmee je researchpapers kunt meenemen op je iPhone. De applicatie heeft een ingebouwde PDF-reader, kan online naar aanvullende artikelen zoeken en kan een backup maken van je collectie.

papersDe Nederlandse ontwikkelaar Mekentosj BV heeft een applicatie voor de iPhone gemaakt: Papers. Het is bedoeld voor wetenschappers die hun complete database met onderzoeksliteratuur op zak willen hebben. Op conferenties, in de collegezaal of op bezoek bij collega’s heb je altijd je spullen bij de hand. De Mac-versie van Papers won in 2007 de Apple Design Award voor de beste wetenschappelijke computeroplossing voor de Mac. Met Papers op de iPhone heb je honderden artikelen op zak en kun je papers aan de hand van auteur, tijdschrift en rating snel terugvinden. Je kunt eigen ratings, markeringen en notities toevoegen.


papersPapers heeft een ingebouwde PDF-viewer en zes zoekmachines waarmee je miljoenen artikelen kunt doorzoeken. Je kunt nieuwe PDF-bestanden aan je bibliotheek toevoegen door ze te downloaden en kunt meteen beginnen te lezen. Heb je collega’s die de applicatie ook gebruiken, dan kun je draadloos artikelen uitwisselen of ze per e-mail naar vrienden sturen. Gebruikers van Papers voor de Mac kunnen de documenten draadloos synchroniseren met de desktop. Voor pc-gebruikers is Papers op de iPhone ook los te gebruiken. Ben je bang dat je je collectie onderweg kwijtraakt door een reset, dan is het handig dat je ook online backups van je bibliotheek kunt maken. De introductieprijs is $10.

Installeren: Papers (€7,99)

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 februari 2009 om 21:22
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.