Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Google brengt Google Places for Business iPhone-app uit in VS

Google heeft Google Places for Business uitgebracht in de Amerikaanse App Store. Bedrijven kunnen hiermee hun bedrijfsinformatie op Google bijwerken.

google places for business icoonGoogle heeft vandaag een nieuwe iPhone-app uitgebracht. Om Google Places for Business te kunnen gebruiken zul je wel een Amerikaans iTunes-account moeten hebben. De app is bedoeld om je bedrijfsinformatie op de website van Google bij te werken, zodat je kunt worden gevonden via de zoekmachine, via Google Maps, Google Mobile en Google+. Je kunt als eigenaar van een bedrijf de informatie controleren, bijwerken en foto’s toevoegen van je bedrijf. Informatie omvat onder andere adres, openingstijden, contactinformatie en een beschrijving. Op Places for Business kun je zien wat het zoal omvat.


google places businessJe kunt bijvoorbeeld ook de hoeveelheid bezoekers vanuit Google naar je bedrijfswebsite meten. Vanuit de app is het mogelijk om gegevens van meerdere bedrijven bij te houden.

Natuurlijk bevat de app ook het Facebook-achtige knopje aan de zijkant, waarmee je een menu tevoorschijn haalt. Daar vind je menu-opties als bedrijfsinfo, foto’s, statistieken en instellingen. Het is jammer dat Google de app beperkt tot Amerikaanse gebruikers, want door het makkelijker te maken dit soort bedrijfsinformatie bij te werken kunnen ze ook in andere landen zorgen dat lokale informatie in Google Maps beter werkt.

Downloaden: Google Places for Business (gratis, Amerikaanse App Store, iPhone, iOS 5.1+)

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 april 2013 om 21:35
Onderwerp
Categorie
Apple

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.