CommonTime gaat Lotus Notes op de iPhone aanbieden

CommonTime gaat Lotus Notes beschikbaar maken op de iPhone. De aankondiging van een SDK door Apple was de reden om weer iets voor Apple te gaan ontwikkelen. Tien jaar geleden had CommonTime al een soortgelijke oplossing voor de Apple Newton.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Lotus NotesDe Apple iPhone en Lotus Notes… is er een groter contrast mogelijk? Het ene bedrijf is bekend van de intuïtieve en gebruiksvriendelijke software, terwijl Lotus Notes van IBM bij gebruikers nooit de populariteitspolls zal winnen. Maar daar kan CommonTime niets aan doen – zij proberen het gebruik van Lotus Notes nog een beetje draaglijker te maken, door het ook mobiel beschikbaar te maken. Nu Steve Jobs een SDK voor de iPhone heeft aangekondigd durft CommonTime de sprong naar de iPhone ook wel aan. Ze gaan een mobiele oplossing uitbrengen waarmee je op de iPhone draadloos kunt synchroniseren met Lotus Notes.


Voor CommonTime is het Mac-platform niet nieuw. In 1995 waren ze de eerste met een mobiele Lotus Notes-oplossing voor de Apple Newton, met de naam mNotes. De laatste jaren specialiseerde het bedrijf zich in Windows Mobile 5 en 6 en de BlackBerry.

CommonTime verwacht rond de zomer van 2008 een volledige mNotes5-oplossing voor de iPhone beschikbaar te hebben, plus een desktop-synchronisatieproduct voor de iPod touch. Het wordt een rijke mNotes-client met uitgebreide functionaliteit. Heb je een toestel met Windows Mobile 5 of 6 dan kun je nu alvast de mNotes5 Beta downloaden en gratis uitproberen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.