Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Biografie ‘Beatrix, koningin der Nederlanden’ vandaag als gratis iTunes-download

'Beatrix, koningin der Nederlanden' is vandaag de gratis iTunes-download van Apple, ter ere van Koninginnedag 2013. De biografie bevat interactieve elementen en video.

beatrix coverApple heeft van 27 tot en met 30 april gratis iTunes-content weg, vanwege de troonswisseling. Gisteren was Caro Emerald aan de beurt, vandaag de vrouw waar het allemaal om draait: Beatrix. Je kunt een gratis digitale biografie met interactieve content downloaden, die je via de iBooks-app kunt lezen. Hou je niet van lezen, maar wel van zingen? Dan hebben we een alternatief: Apple’s single van de week is de karaoke-versie van het Koningslied, dat je de hele week gratis kunt downloaden en dat normaal €1,29 kost. Met de ruim 5 minuten durende karaokeversie kun je naar hartelust meebrullen en -rappen.


Zelf kiezen we dan toch liever voor de biografie van koningin Beatrix. Het boek is verschenen ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de majesteit. Een team van specialisten, onder redactie van koningshuiskenner Han van Bree, belicht de vele kanten van Beatrix’ persoonlijkheid en de wijze waarop zij invulling geeft aan haar ambt.

koningslied karaokeEr zijn bijzondere foto’s aanwezig in het 192 pagina’s tellende boek, afkomstig van de beste persfotografen en archieven. Het boek is bedoeld als eerbetoon, niet als kritisch portret. Als extraatje ten opzichte van een papieren boek zit er bijvoorbeeld een filmpje in van de toespraak op 28 januari, de dag dat Beatrix haar aftreden bekendmaakte.

Downloaden:

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.