Nieuwe provider Robin Mobile gaat ‘echt’ onbeperkt internet bieden

De nieuwe telecomprovider Robin Mobile gaat vanaf 1 juni een 'onbeperkt' abonnement aanbieden voor 40 euro per maand.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5 SafariOp 1 juni gaat Robin Mobile van start, een nieuwe provider die onbeperkt internet, bellen en sms’en wil bieden voor een vast bedrag per maand. Het zou gaan om ‘echt’ onbeperkt internet: er is geen sprake van een limiet of een fair use policy, al zegt de provider wel frauderende abonnees tegen te gaan. Robin Mobile is een virtuele provider die gebruikmaakt van het mobiele netwerk van KPN.


Voor €39,95 per maand krijgen abonnees bij Robin Mobile het onbeperkte pakket. Je maakt dan gebruik van een internetsnelheid van 7,2Mbps. De onbeperkte bel- en sms-opties gelden alleen in Nederland: wil je berichten sturen of telefoontjes maken naar het buitenland, dan kun je een tegoedbundel van €14,95 aanschaffen.

Een abonnee zou volgens Robin Mobile onder andere frauderen als de iPhone bijvoorbeeld als hotspot in een café door heel veel mensen wordt gebruikt.

Robin Mobile dankt zijn naam aan Robin Hood. De provider protesteert volgens oprichter Wilfred Rottier tegen de huidige providers en de daarbij aangeboden abonnementen, waar consumenten geen baat bij zouden hebben. Rottier had een toppositie bij telecomprovider Ortel Mobile, totdat KPN in 2010 alle aandelen bemachtigde.

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.